justícia

Casadevall considera positiu que es torni a reprendre el 'cas BPA'

El president del CSJ confia que el judici es traslladi a la nova seu de la Justícia abans de l’estiu del 2020

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Consell Superior de Justícia, Enric Casadevall, considera que la represa del judici pel cas BPA, que està fixada per al dilluns dia 16 de setembre, és una bona notícia. “És positiu que es tornin a reprendre les sessions d’aquest judici, no pot estar parat”, va manifestar. “Ens convé acabar aquest judici perquè darrere d’aquest vindran els altres”, va afegir el president del CSJ, que no va voler entrar a valorar sobre quin recorregut podria tenir la nova represa després de les dues suspensions que ha patit l’afer, la darrera de les quals per les recusacions que va plantejar un dels advocats del cas, el lletrat Josep Antoni Silvestre.

El nou Tribunal de Corts serà presidit per Enric Anglada, i el completaran els magistrats Concepció Baron i Jacques Richiardi, després de la recusació de l’anterior president, Josep Maria Pijuan. El judici tindrà una pausa de dues setmanes perquè el tribunal pugui deliberar sobre les qüestions prèvies. Així doncs, s’espera que a partir de la segona setmana d’octubre es reprenguin les vistes.

El trasllat, abans de l'estiu

Les properes sessions del judici relacionat amb l’afer BPA tornaran a celebrar-se, de moment, a la sala de l’edifici de Prada de Casadet. “Fins que no anem al nou edifici de la seu de la Justícia, es continuarà al mateix lloc”, va assegurar Casadevall, que va expressar que la intenció és poder fer el trasllat abans de l’estiu. “En principi ens l’entregaran al febrer o març de l’any que ve, però després s’haurà de moblar”, va explicar Casadevall. El nou edifici tindrà una gran sala adequada per judicis com el de BPA.

LA NIT DEL DRET DIFON LA CULTURA JURÍDICA

La sala d’actes de Prada de Casadet va ser el lloc escollit pel Tribunal Constitucional (TC) per celebrar la primera Nit del dret a Andorra, una jornada en la qual els juristes del país es van trobar per discutir i intercanviar idees i opinions sobre el dret amb l’objectiu de difondre la cultura jurídica a la societat andorrana. El president del TC, Dominique Rousseau, considera que el dret assegura la llibertat, garanteix la seguretat jurídica i permet pacificar els conflictes, motiu pel qual considera que “és a la vida quotidiana”. Rousseau va destacar l’èxit d’aquesta primera trobada per la presència de nombrosos juristes. “Demostra que la societat andorrana està interessada pel dret i pot esdevenir un exemple de reflexió sobre el principi jurídic”, va expressar Rousseau. Sobre la possibilitat que aquesta trobada es torni a repetir, el president del TC es mostra confiat que així sigui. “Estic molt content que el conjunt de professions jurídiques andorranes participin en aquesta nit”, va insistir.

Casadevall considera positiu que es torni a reprendre el 'cas BPA'

tracking