educació

Les FP de turisme i farmàcia del sistema espanyol començaran el curs 2020-2021

El Govern andorrà i l’espanyol han acordat que comencin el curs escolar 2020-2021

Les FP de turisme i farmàcia del sistema espanyol començaran el curs 2020-2021Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La formació professional pròpia del sistema educatiu espanyol ja té data, començarà el pròxim curs 2020-2021. Així ho va avançar ahir l’ambaixador espanyol, Àngel Ros, que va posar en relleu la necessitat de portar disciplines importants per al país com farmàcia i turisme.

Tant el govern espanyol com l’executiu andorrà han arribat a l’acord de començar aquesta nova branca formativa de cara al pròxim cicle escolar. “Des de Madrid hi han donat el vistiplau i de moment començarem oferint les FP de farmàcia i turisme a partir del pròxim curs escolar”, va dir Ros. Tot i començar amb només aquestes dues especialitats, l’objectiu del sistema espanyol és ampliar l’oferta de cursos de formació que tindrien lloc al col·legi María Moliner.

El sistema espanyol creix

A menys d’una setmana del començament de curs, les inscripcions als col·legis espanyols segueixen “una tendència a l’alça”, segons Ros. Tot i no tenir les xifres definitives pels estudiants que estan en espera de les notes de les recuperacions del setembre per matricular-se, aquest any ja s’han rebut 2.950 inscripcions, una xifra “poc significativa”, ja que no arriba ni a l’1% de creixement respecte al 2018, que es van matricular 2.940 alumnes.

Ara bé, tot i l’insignificant augment en el nombre d’alumnes inscrits, Ros va avisar de la importància d’esperar a tenir les xifres definitives, que poden variar.

tracking