ocupació

L'escola de Meritxell crearà una empresa d'inclusió sociolaboral

L'escola de Meritxell crearà una empresa d'inclusió sociolaboral

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació privada Nostra Senyora de Meritxell treballa en la creació d’una empresa d’inclusió sociolaboral. La directora general del centre va indicar que la voluntat del projecte és que sigui oficial a final d’aquest mes o principi d’octubre. La finalitat “és crear noves oportunitats i llocs de treball per a les persones amb discapacitat”, fet que comportarà “l’ampliació de la nostra cartera de clients, la producció i, evidentment, la contractació de les persones amb minusvalidesa”. Està previst que els locals s’ubiquin a Sant Julià de Lòria i hi haurà prop de noranta usuaris treballant-hi, tot i que en les pròximes setmanes es donaran més detalls.

La directora va anunciar aquest projecte en el marc de la roda de premsa prèvia a la conferència anual que organitza avui la fundació. La xerrada, orientada pel catedràtic de psicologia de la discapacitat Miguel Ángel Verdugo, està prevista per a les dotze del migdia i està adreçada a professionals i entitats del país. L’objectiu és millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen minusvalidesa, per així assolir l’objectiu de l’autodeterminació, és a dir, “fer les coses en funció del benestar de les persones”, va explicar Verdugo.

El catedràtic va assenyalar que aquesta nova manera de treballar requereix un procés lent, d’entre 10 i 15 anys, per poder apreciar canvis significatius. Tanmateix, “els usuaris canvien i ens hem d’anar adaptant”, ja que el procés “no acaba mai”.

tracking