Govern inicia la licitació per les obres al tram de l'esllavissada

L'executiu ha instal·lat uns semàfors al lloc dels fets que els bombers podran accionar en cas que hi hagi alguna alteració que pugui afectar el trànsit

Govern diu que el mur provisional garanteix un trànsit segurAlexandra Muratet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de ministres ha aprovat el plec de bases per a la redacció del projecte definitiu de protecció a la zona de la Portalada, on va tenir lloc l'esllavissada el passat 10 d'agost. El text defineix les condicions tècniques, jurídiques i administratives que regiran la licitació, contractació i execució dels treballs que hauran de donar continuïtat als elements de protecció que es van instal·lar de manera temporal a laCG-1. Les empreses interessadesaparticiparen elconcurs nacional,quees farà per la modalitat de contractació urgent, podran presentar les ofertes fins al 25 de setembre.

El ministeri d'Ordenament Territorial també ha posat en marxa la instal·lació de semàfors en el tram afectat. Els bombers mantindran la vigilància de la zona físicament en les hores més concorregudes, des de les 7 fins a les 21 hores, i podran accionar si ho consideren necessari el semàfor per tal de tallar la circulació de forma automatitzada. Segons els informes tècnics, la única afectació en el trànsit pot ser l'alteració de la visibilitat per la pols aixecada, tot i que la polícia i/o els agents de circulació comunals també podran intervenir si així ho creuen convenient. Els treballs tècnics han permès completar i calibrar el procés de monitoratge de la zona afectada pel despreniment i s’ha confirmat, tal com era previst, que cap dels episodis de purgues periòdiques ha arribat a la carretera. A la nit, la vigilància es farà de forma discontinua però en cas de condicions meteorològiques adveses o un increments dels factors de risc es tornara a la presència continua dels bigilans. El comú de Sant Julià de Lòria també reforçarà la il·luminació a la zona del desprendiment mentre que les restriccions a l'aparcament exterior del Punt de Trobada han finalitzat.

tracking