Sant Julià de Lòria

La tirolina a Naturlandia tindrà un cost de 4,8 milions d'euros

El cost, que es rebaixa respecte als 5,5 milions anunciats en un primer moment, inclouria les dues modificacions fetes al projecte

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila, va assegurar ahir que el cost que tindria la tirolina de Naturlandia, en cas de dur a terme el projecte, seria de 4,8 milions d’euros, una xifra menor que la que inicialment es va arribar a parlar que es fixava en 5,5 milions d’euros. “Ens agradaria que com més inversió privada hi hagi al projecte, millor”, va afirmar Vila. Segons el cònsol major de la parròquia laurediana, la nova xifra ja inclouria els 600.000 euros que costaria la implantació de dos cables annexos de senyalització que permetrien la convivència del giny amb la preservació del gall de bosc.

Aquesta precisament és una de les modificacions que els tècnics van afegir al projecte a l’espera de rebre els informes mediambientals de Govern. L’altra modificació és a la zona de sortida de la tirolina on es preveu la construcció d'una plataforma d'uns 30 metres quadrats i que obligaria a tallar uns 30 arbres sent, segons el cònsol major, el mínim d’agressiu possible amb el media mbient.

El projecte, que com diu Vila podria estar enllestit en els propers mesos, ja té la validació del ministeri d’Economia, que va fer un informe favorable preceptiu del projecte de transport per cable des del punt de vista de les competències del ministeri després de revisar els requisits que el giny ha de complir. El pas següent és presentar a Govern les al·legacions fetes.

Vila considera que la construcció del projecte de la tirolina, que ha fixat en uns vuit mesos, s’amortitzaria en un període de temps curt i permetria que els préstecs de Naturlandia “es retornessin sols”. No obstant, Vila considera poc probable que les obres es licitin abans de les eleccions comunals del desembre.

Revifada de NAturlandia

El cònsol major lauredià va posar de manifest les bones sensacions respecte a l’assistència al parc durant el mes d’agost. A l’espera de les xifres oficials, Vila va exposar que, “presumiblement”, el parc tindrà un compte d'explotació operatiu positiu. “No descarto haver fet rècord de vendes el mes d’agost a Naturlandia”, va manifestar Vila, que va explicar que durant aquest mes, en molts dies es va traspassar l’assistència de 2.800 persones, fet que va obligar a prendre la decisió als responsables del parc de limitar l’aforament i aconsellar, els que hi volien accedir, de comprar entrades per a l’endemà en considerar que, amb tanta gent, no podien assegurar oferir un servei tan bo als assistents. Les qüestions numèriques es podrien presentar durant la reunió de poble que se celebrarà entre el 17 i el 19 de setembre

Aquest èxit es deu, en especial, al Tobotronc, atracció de Naturlandia la qual Vila considera que és la que s’emporta el 60 per cent de la rendibilitat del parc amb 70.000 clients a l’any. El cònsol major lauredià va exposar que, segons les enquestes realitzades, les persones que pugen al Tobotronc estarien disposades a baixar en la hipotètica tirolina. Vila assenyala que, com a màxim, es poden fer unes 240 pujades de vagonetes del Tobotronc en una hora i només unes 150 de baixada. Per aquest motiu manifesta que el centenar de vagonetes que no s’aprofiten es podrien destinar a fer arribar gent de la cota 1.600 a la 2.000 per llançar-se per la tirolina. En breu es presentaran els resultats d’aquestes enquestes.

Trobada amb Govern

Dilluns de la setmana vinent es durà a terme una nova trobada del comú amb Govern per tractar l’afer de l’esllavissada a la CG-1 a l’alçada del Punt de Trobada. Vila explica que no s’han pogut recuperar del magatzem afectat per l’esllavissada les carrosses que s'utilitzen per al dia de Reis, així com el material que també s’utilitza per a la Fira medieval.

Finalment, Vila no va revelar si es presentarà a cònsol major a les properes eleccions comunals, però considera que Laurèdia en Comú es podria tornar a reeditar.

COMENCEN LES OBRES A AUVINYÀ

Les obres de reconstrucció de la carretera enfonsada dins de la urbanització Zona Residencial d’Auvinyà van començar ahir a la tarda tal i com es va assenyalar des de l’associació de veïns. Es tracta del tram de carretera comunal que passa per la capella romànica de Sant Romà, una via molt concorreguda, i que és la principal entrada i sortida de la zona. Tot i que els veïns van esperar durant mesos l’actuació del comú, des de la corporació, el cònsol major de Sant Julià de Lòria va assegurar que es van detectar uns riscos a la carretera i que es va donar prioritat per arreglar-la.

La tirolina a Naturlandia tindrà un cost de 4,8 milions d'euros

La tirolina a Naturlandia tindrà un cost de 4,8 milions d'euros

tracking