habitatge

No és un error, sinó una mala interpretació

Govern indica que amb les dades sobre el lloguer s’ha intentat que “diguin coses que no són”

No és un error, sinó una mala interpretacióARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern, com ja va fer dimarts el ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, va tornar a defensar ahir la validesa de les dades que el departament d’Estadística va publicar dilluns sobre l’evolució dels preus dels lloguers a Andorra recollides a l’enquesta de pressupostos familiars de l’any passat. L’executiu considera que han estat els mitjans de comunicació els que han mal interpretat la informació. “Hi hagut una interpretació no adequada de les dades”, va dir el portaveu del Govern, Èric Jover, que va afegir que a la informació d’Estadística “no hi ha cap error i s’ha intentat que diguin coses que no són”.

El ministre va voler deixar clar que les dades només són representatives de les famílies enquestades, “algunes de les quals tenen des de fa vint anys el mateix preu del lloguer de l’habitatge”, i que el cost que es reflecteix “no correspon a l’habitual”.

El portaveu de l’executiu va admetre que Estadística pot tenir part de culpa per no haver explicat les dades publicades a l’estudi de l’enquesta de pressupostos familiars. “Potser hauríem hagut de ser més descriptius i cautelosos. Potser hauríem d’haver acompanyat aquelles dades per no donar peu a males interpretacions”, va admetre Jover.

El portaveu de l’executiu va voler deixar clar que el Govern, malgrat les dades publicades per Estadística, que xifraven en uns 600 euros el preu mitjà del lloguer, “no nega” la existència d’una problemàtica amb el cost dels arrendaments. Jover, tot i admetre que “ho tenim sobre la taula”, va negar que l’executiu hagi decidit congelar el preu dels lloguers per a l’any 2020 i que aquests només es puguin apujar en funció del que marqui l’índex de preus al consum (IPC) a final d’any. Va recordar que la Taula de l’Habitatge, que ha de treballar en les mesures per millorar el problema del lloguer, es reunirà al setembre.

Deu tècnics per a estadística

El departament d’Estadística, en plena polèmica per les dades del lloguer, va publicar ahir al BOPA diversos edictes per contractar nous treballadors. Es busquen deu tècnics d’anàlisis de dades estadístiques amb l’objectiu de treballar al departament. Cal recordar que s’està en ple desplegament del Pla d’Estadística.

tracking