política

La participació a la Biennal ja ha costat 180.000 euros

Entre les despeses més significatives, 4.674 euros per la inauguració en concepte d’aperitius i la contractació d’un DJ

La participació a la Biennal ja ha costat 180.000 eurosFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Cultura ha gastat un total de 183.538,74 euros a l’exposició Biennal de Venècia. Amb les últimes dades publicades al Butlletí del Consell General, les despeses freguen els 208.167 euros que va pressupostar el ministeri.

D’entre els costos, es destaquen els 34.730 euros que es van destinar a l’Hotel Savoia & Jolanda de Venècia on es van hostejar 14 persones. L’hotel es va adjudicar de forma directa i una nit, en temporada alta, volta els 300 euros. Un altre a destacar és el cost de la festa d’inauguració de l’exposició que va contar amb catering per 150 persones i un DJ amb el lloguer dels aparells de so. Tot junt va arribar als 4.674 euros. Les reaccions no han tardat a arribar, i el partit socialdemòcrata creu que algunes d’aquestes concessions estan per sobre del preu i que s’hauria d’invertir en altres aspectes igual d’importants: “Hi ha pressupostos que creiem que estan inflats com les dietes i l’allotjament. Hi ha aspectes com la promoció i difusió de l’obra de l’artista al qual no sabem quin import s’ha destinat i que són igual d’importants”, va dir Susanna Vela, consellera del PS.

El partiti Socialdemòcrata va demanar el passat mes de juny que el ministeri de Cultura expliqués quins havien estat els costos de la Biennal i, tot i la contestació oficial al Butlletí del Consell General, Vela considera que la resposta no és prou clara i es queixa de la poca col·laboració que està tenint el Govern en aquest tema: “Trobo a faltar conceptes més ben explicats. En molts d’aquests em remeten a entrades al BOPA que jo ja he llegit”.

Per altra banda, Vela també destaca algunes irregularitats en els processos de contractació com l’hotel, l’empresa d’adequació del pavelló o la gestió de serveis que van ser contractats a través d’adjudicació directa: “Veig aspectes on no fan processos de contractació, sinó que fan l’adjudicació directament. Són despeses que es repeteixen cada any, haurien d’haver sigut previsors i haver fet un procés de selecció i gestió de despeses per reduir costos”.

El pressupost del ministeri de cultura per aquest exercici incloïa una partida de 208.167 euros per tota l’exposició, un cost que s’està a punt d’assumir a més de 50 dies (24 de novembre) de la finalització de l’exhibició.

tracking