Executiu

Chato posa el seu càrrec a disposició, però el ministre el manté

El sumari de l'Operació Cautxú detalla les remuneracions per les activitats del secretari en el món de l'arbitratge

Salustià Chato

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d'Estat d'Economia, Salustià Chato, ha posat avui el seu càrrec a disposició del ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, arran de la seva vinculació en el sumari de l'Operació Cautxú en què s'investiga les possibles comissions i delictes financers amb les partides econòmiques de la UEFA i la FIFA. Chato hauria percebut fins a 16.000 euros, segons s'indica en el sumari, des de l'any 2015 fins el 2018.

No obstant, Gallardo ha assegurat que el secretari d'Estat d'Economia és una persona "de la meva confiança absoluta" i ha recordat que té una trajectòria de 22 anys a l'administració, amb diferents càrrecs a anteriors Governs. Gallardo ha recordat que la seva activitat en el món del futbol, com a àrbitre, formador d'àrbitres i delegat, era un "secret a veus" i que cap dels anteriors executius va impedir-ho. En canvi, ha assegurat que a l'inici d'aquesta legislatura va demanar-li que deixés de realitzar aquestes activitats "per una qüestió d'imatge", fet que es va produir tret d'un cas puntual en l'Andorra-França del passat juny en què se li va demanar expressament la seva col·laboració, que en aquest cas no va ser remunerada.

El ministre ha recordat que sempre ha estat una activitat "amateur" i que les quantitats que ha percebut no eren superiors als 4.000 euros l'any. A més, ha volgut enviar un missatge tranquil·litzador a la resta de funcionaris que poden estar relacionats amb activitats esportives o culturals. "Chato no és l'únic, i el missatge ha de ser tranquil·litzar aquestes persones". Amb tot, ha assegurat que "si apareixen més elements en els propers dies farem les valoracions que escaiguin", tot i que ha volgut mantenir "prudència" davant d'aquest cas.

tracking