Infraestructures

300.000 euros per al pressupost participatiu

El Govern obre la tercera convocatòria perquè la ciutadania proposi projectes relacionats amb l’ordenament territorial

300.000 euros per al pressupost participatiuSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern destinarà 300.000 euros, com ja va fer en la segona edició, per a un projecte constructiu que sortirà de les diferents propostes que faci la ciutadania. La proposta guanyadora s’unirà a la del 2017, la passarel·la elevada sobre la CG-1 a l’altura de l’Estadi Comunal i que ja és una realitat, i a la de l’any passat, els arbres de vent ara mateix en procés de licitació. Els ciutadans majors de 18 anys interessats a presentar les seves propostes ho poden fer des d’avui fins a les cinc de la tarda del 23 de setembre a través del web www.pressupostparticipatiu.ad o presencialment al servei de Tràmits del Govern.

L’executiu donarà a conèixer els projectes seleccionats (han de complir una sèrie de requisits i no superar els 300.000 euros de pressupost) que es podran votar entre el 3 i el 27 d’octubre. El 31 d’aquell mes es donarà a conèixer la proposta o propostes guanyadores, les que hagin sumat més vots per part de la ciutadania.

El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, que va ser l’encarregat de presentar la nova convocatòria, va celebrar que aquest projecte “és un model consolidat de participació ciutadana” i va destacar que durant la present legislatura podria fer-se extensiu a altres departaments del Govern a través de la nova secretaria d’Estat de Participació Ciutadana. Torres va recordar que les propostes han d’estar dins de les competències del ministeri d’Ordenament Territorial i va posar com a exemples de projectes susceptibles de ser acceptats els relacionats amb “estabilitzacions de murs, tasques de millora en adequació, treballs d’accessibilitat en centres escolars, semàfors, millores paisatgístiques o miradors”.

El ministre també va indicar que l’objectiu del projecte és “potenciar la participació ciutadana, que hi hagi una participació directa, millorar la comunicació entre la ciutadania i el Govern, i poder reflexionar sobre les necessitats generals de la població”.

tracking