Societat

Inici dels tràmits per a l'arribada dels refugiats

El Govern ja ha començat el procès amb la comunitat de Sant Egidi i vol que arribin a Andorra “al més aviat possible”

Inici dels tràmits per a l'arribada dels refugiatsTWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ja ha iniciat els tràmits per a l’arribada del segon grup de refugiats al Principat. Així ho ha afirmat el mateix executiu, qui ha explicat que aquest procès està encara en una fase inicial, per la qual cosa encara no es pot avançar quina serà la data exacta d’arribada. Malgrat això, s’ha pogut confirmar que la comunitat de Sant Egidi, impulsora del corredor humanitari, ja ha estat en contacte amb el Govern per iniciar els tràmits. L’executiu ha manifestat la seva voluntat perquè aquestes persones arribin al Principat “al més aviat possible”.

Fa aproximadament un mes, el responsable d’immigració de la comunitat de Sant Egidi, Xavier Vidal, va assegurar que aquestes persones arribarien al Principat “a partir del setembre”, però no va concretar una data estimada. Malgrat això, sí que va afirmar que la primera intenció era que els refugiats arribessin durant l’estiu. Les noves famílies de refugiats que s’acolliran provindran del camp de refugiats de Beirut, al Líban, on la comunitat de Sant Egidi té una oficina des d’on gestiona les acollides i s’estudien els perfils que encaixen amb els països que els reben.

L’octubre del 2018, Andorra va rebre les dues primeres famílies de refugiats sirians, acollides també a través del corredor humanitari creat amb la comunitat de Sant Egidi. Les famílies van comptar amb el suport de voluntaris que van fer un seguiment del seu estat i els van ajudar a adaptar-se al país durant aquest període. També van comptar amb dos intèrprets d’àrab que els van acompanyar per facilitar-los la comunicació. Tanmateix, per agilitzar la seva integració, se’ls va cercar una feina que poguessin desenvolupar d’acord als seus coneixements.

Des de Sant Egidi, la valoració que es fa de l’experiència amb les dues primeres famílies de refugiats va ser molt positiva. En aquest sentit, Xavier Vidal apuntava fa uns mesos que, tot i ser un procés llarg, els nous residents es van integrar molt bé i molt ràpidament, en especial a la feina en cas del pare de la famiília i de la canalla. Una adaptació que, segons va apuntar, va ser més fàcil gràcies a la bona predisposició que van tenir tots els membres.

tracking