Construcció

Els contractistes alerten del perill de les obres inacabades

L’Acoda és partidària de més mesures de control mentre “no entorpeixin les inversions privades”

Els contractistes alerten del perill de les obres inacabadesARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els contractistes alerten del perill de les obres inacabades i són partidaris d’implantar més mesures de control en les construccions, mentre “no entorpeixin les inversions privades”. Així ho va posar de manifest ahir l’Associació de Constructors d’Andorra en un comunicat amb motiu de l’esllavissada que va tenir lloc el passat 10 d’agost a la CG-1, a Sant Julià de Lòria.

L’Acoda va afirmar que l’esllavissada manifesta la rellevància i les conseqüències que es poden derivar d’obres no finalitzades en estat precari que esdevenen en situacions de risc i perillositat, i que generen controvèrsia a l’hora de determinar les diferents responsabilitats i actuacions que cal prendre. I van remarcar que no són necessaris grans canvis que endarrereixin encara més les inversions i els “facin caure en un excés d’intervencionisme i de burocràcia encara més feixuc de l'actual”. Va destacar la importància de dur a terme totes i cadascuna de les fases que preveu un projecte i de trobar mecanismes de control per tal de vetllar per la continuïtat i finalització dels treballs dins uns terminis coherents i establerts des de l’inici. També va reiterar la “necessitat d’aprovar una Llei d’edificació que endreci i determini les diferents responsabilitats que pertoquen a cada un dels agents que intervenen en l’obra”. Sobretot, en el marc del desplegament d’una “reglamentació específica d’inspecció tècnica d’edificis, i alhora de revisió i control de desmunts estabilitzats per ancoratges per garantir la seguretat, durabilitat i l’estat de conservació d’aquests, entre altres”.

El sector de la construcció es troba actualment en un moment d'expansió, amb un volum important d'obra privada en curs i projectes pendents d’executar-se. Per aquest motiu, l’associació vol col·laborar conjuntament amb el Govern en qualsevol iniciativa legislativa que es vulgui promoure. També va recordar que moltes mesures de supervisió i control ja existeixen i són aplicades per alguns Comuns i per l’Administració General.

Finalment, va destacar que ja “fa temps que s'ha treballat conjuntament amb l’Administració”.

tracking