diada D'andorra

Rossell creu que l'economia circular ajudarà a crear nous llocs de treball

El secretari d’estat proposa definir un pla nacional que involucri tots els sectors implicats

Rossell creu que l'economia circular ajudarà a crear nous llocs de treballSAC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d’estat de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Marc Rossell, considera que el model d’economia circular que el Govern vol implementar a Andorra pot contribuir a crear nous llocs de treball. Així ho va expressar en el marc de la 32a Diada Andorrana a la Universitat Catalana d’Estiu, celebrada ahir a Prada de Conflent. Rossell va exposar els objectius que vol assolir el Govern amb el nou model d’economia circular, que va ser el tema central de la jornada.

Rossell va explicar que el 60% del PIB prové dels recursos de les muntanyes del país, per la qual cosa va destacar la necessitat de desenvolupar polítiques que ajudin a mantenir un desenvolupament sostenible. “Cal diversificar les fonts energètiques del país oferint cada cop més energies renovables, facilitar modalitats de consum encaminades a eliminar el plàstic i els objectes d’un sol ús i afavorir l’economia circular partint d’una bona gestió dels residus”, va assenyalar. El secretari d’estat va explicar que l’economia circular consisteix a “treure el màxim valor i el màxim ús possible a totes les matèries primeres, a tots els productes i a tots els residus”. Per a fer-ho, Rossell va proposar definir un pla nacional d’economia circular “de forma concertada amb els sectors implicats com a impulsors de l’economia circular entre el teixit empresarial”. Una decisió que creu que, a banda de contribuir a crear nous llocs de treball, generarà “noves oportunitats i nous models de negoci”.

Per tal d’assolir els objectius de desenvolupament sostenible va llençar una sèrie de reptes als quals haurà de fer front el Govern: modificar de la Llei de residus, reduir del consum excessiu de plàstics i incorporar a la Llei la prohibició dels plàstics d'un sol ús, reduir el malbaratament alimentari, promoure hàbits de consum més sostenibles, fomentar la reutilització de materials i reciclatge, fomentar la reutilització dels residus de la construcció, implementar pràctiques de contractació públiques sostenibles, limitar l’ús del paper, donar suport a les empreses perquè siguin més sostenibles i consolidar l'Associació de Gestors de Residus (Agreda) com a interlocutor.

tracking