x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Successos

El lobby dels Cierco planejava un xantatge de 50 milions a Andbank

Villarejo, Pedraza i De la Joya intentaven aprofitar que volien extorsionar Govern amenaçant de destruir el sistema financer per exigir també diners a Andbank
Actualitzada 19/08/2019 a les 11:55
El lobby que col·laborava amb els germans Cierco tenia un pla per aconseguir que el Govern d’Andorra pagués els 400 milions d’euros que els germans reclamen judicialment per la intervenció de BPA. El grup deia que comptava amb suport polític i judicial espanyol al voltant del govern del Partit Popular de Mariano Rajoy per atacar Andbank a Espanya. Amb aquesta amenaça pretenien fer xantatge en primera instància a l’executiu de Toni Martí sota l’amenaça que si feien caure Andbank s’enduien pel davant tot el sistema financer. El lobby estava format per l’excomissari actualment empresonat per cor­rupció José Villarejo, l’empresari també engarjolat Adrián de la Joya i l’empresari Alberto Pedraza, que suposadament viu a Andorra. El grup va pensar d’aprofitar-se de la conjuntura del pla que estava fent per ajudar els Cierco per aconseguir paral·lelament una forta suma per a ell. La mateixa amenaça que planificaven fer a l’executiu andorrà van decidir que també es podria fer a Andbank, a qui tenien pensat demanar 50 milions d’euros a canvi de no utilitzar els seus contactes perquè la justícia espanyola actués contra l’entitat.

Els Cierco “ens han de durar”
Les converses van ser gravades pel comissari i eldiario.es les va revelar. La xerrada comença fent referència als Cierco, on diuen que “després hi ha els germans, que ens han de durar. Ara t’explico més coses. Ell [suposadament Higini Cierco] ja ha enviat el [no s’entén] pagament a Amèrica. Aquests paios tenen molta pasta. Tenen líquid. No tenen patrimoni. Tenen pasta. Patrimoni, la resta. Ells, bitllets”. Així ho explica Pedraza, que sembla el dissenyador del pla. Continua manifestant que “El Largo [Javier Iglesias, advocat dels Cierco a Espanya i un dels lletrats de capçalera del PP] ja està d’acord que aquí endurirem el tema [utilitzant els contactes amb la fiscalia anticorrupció] i que fotrem una hòstia a Andbank que t’hi cagues”.

Pedraza parla de com plantejaran el tema al Govern d’Andorra. “Si el president [Toni Martí] no aixeca el peu amb la família [Cierco], que a ella [la dona d’Higini] la volen seure a la banqueta el mes vinent. A la dona. Pels whats­apps [amenaçadors a membres del Govern i pels quals va ser jutjada posteriorment]. Doncs això. Tràfic d’influències, amenaces a l’autoritat del president.” Segueix explicant que “ho posarem tot molt al límit per fer-ho saltar tot pels aires si no aixeca el peu. Els andorrans no només han de deixar-los en pau [els Cierco], sinó que acceptin que s’han endut el banc pel davant i que acceptin que ha estat en connivència amb Andbank, i si no que facin un pla de pagaments a vint, trenta o cent anys [per abonar els 400 milions de la reclamació judicial dels Cierco]”. Pedraza comenta que tot el món diu: “No demaneu els diners. Una polla. Aquí es demana tot perquè si no [paga els 400 milions l’Estat andorrà] ens enduem tot el sistema financer pel davant.”

“Salvar el cul als Cierco”
De la Joya indica que el pla ha de servir per “salvar el cul als Cierco” i de pas per posar com a número dos de la policia espanyola un home de la seva confiança, el comissari José Luis Olivera. Volen que entri en el pla. Pedraza indica que “la setmana passada hi va haver reunió amb el president del govern [Mariano Rajoy] i tampoc sabíem si ens el comprarien o no [se suposa que el pla]”. Diuen a Villarejo: “Has de pujar a dalt [Andorra] i que ho casquis tot, i que a tu t’han deixat de costat perquè havies trobat les proves.” De la Joya intervé per afegir que “tot ha de ser un set de caram­boles i als de l’Andbank si això es tercia fotre’ls un hachazo de cinquanta”. Pedraza entra per comentar: “I ho pagaran. Són uns maricons acollonits que t’hi cagues. I n’hi ha un que és un geni, però el geni té 83 anys [Òscar Ribas, que en realitat en té 86]. I els fills li han sortit dels tres, dos maricons. Però maricons dels que paren el cul.” Villarejo incideix que “haurem d’anar amb pantalons ajustats quan parlem amb ells”. Pedraza manifesta que “estem preparant el hachazo” i De la Joya hi afegeix: “I els direm que per no donar-los el hachazo que en deixin anar cinquanta [milions]. Això t’ho dic jo”. Villarejo entra a calmar-lo dient: “Controla’t una mica. No li diguis la xifra [al responsable d’Andbank amb qui anessin a parlar] perquè no els doni alguna cosa.” Pedraza apunta que “es torna boig”. De la Joya tanca la conversa afirmant que “tant hi fa. Pepe, joder. La miqueta. Donar-li un hachazo de l’hòstia”.

 
L'OPERACIÓ PER CONTROLAR  JUTGES I FISCALS AMB EL SUPOSAT SUPORT DEL GOVERN DEL PARTIT POPULAR
ALBERTO PEDRAZA
“Anem a veure. La setmana vinent entra Moix a anticorrupció [en realitat va ser un mes després però sap que el govern espanyol el nomenava fiscal en cap]. T’asseuré [a Villarejo] a menjar amb Moix.”


JOSÉ VILLAREJO

“Dins de l’Audiència Nacional? Ostres. Això és un luxe asiàtic.”

ALBERTO PEDRAZA
“T’asseuré a menjar amb Moix i li explicaràs que el president [Rajoy] li ha encarregat al ministre [de Justícia, Rafael Catalá] i el ministre a tu que s’ordeni l’Audiència Nacional. Que reemplaçarem el de delictes econòmics [jutge se suposa] i tots aquest amics que tenim allà cap a un costat. Uns paios, els terroristes, cap a l’altre costat. Però que el de terro­-risme no pot agafar i dir: ‘Ara vaig a fotre Abelló perquè ha tingut un problema.’ Són coses diferents. S’ha d’organitzar això [l’Audiència Nacional] amb criteri. I posar els fiscals que siguin amics. No em fotis. A veure si posarem els crítics. Jo no soc terrorista, però tinc molts amics que poden tenir proble­mes.”


Segona conversa

ALBERTO PEDRAZA
“Javier [Iglesias, l’advocat espanyol dels Cierco] està preparant un document amb les implicacions penals d’Andbank [presentat posteriorment a Manuel Moix però que es va desestimar posteriorment en constatar les falsedats i manipulacions]. Que dir Andbank és dir el president del Govern [referint-se al cap de Govern de l’època, Toni Martí] que és el seu puto germà. I tenim la connexió preparada i documentada i els fotrem una hòstia allà, a l’Audiència Nacional. Amb l’autorització del ministre de Justícia, del Mata, del Maza [fiscal general], del Mazo, i de sa puta mare, i del Moix i de tots. Pepe. Li ha dit el president [Rajoy] al ministre [Catalá]: ‘Escolta Rafael m’agradaria que organitzessis una Audiència Nacional nova. Utilitza Javier [Iglesias que fa 30 anys que està treballant allà i que digui com ho hem de fer”.

Tercera conversa

ADRIÁN DE LA JOYA
“Hem d’anar amb aquest set de caramboles. Tu, no sé què. Tu, no sé quants. I als d’Andbank, si això es tercia fotre’ls un hachazo de 50.”

ALBERTO PEDRAZA
“I ho pagaran. Són uns maricons acollonits. N’hi ha un que és un geni, però té 83 anys. I els fills li han sortit dels tres, dos maricons. Maricons dels que paren el cul.”

JOSÉ VILLAREJO
“Doncs haurem de posar-nos pantalons ajustats quan anem a trobar-nos amb ells.”
Etiquetes
  • #8 cristin
    (25/08/19 08:54)

    Francesc Cabanes Roqué va dir..
    si Francesc, Andorra no té cap culpa, pero els andorrans que juguen amb diners pudrits de politics corruptes si. I son aquests que ens han tumbat.

    Respondre
  • #7 Ruth
    (20/08/19 10:16)

    Andorra colapsará.

    Respondre
  • #6 Prat
    (19/08/19 20:45)

    Secció de “Successos”....??. Jo ho possaria en una altra secció del DA

    Respondre
  • #5 Censura
    (19/08/19 17:27)

    En cinquanta anys la censura ha canviat, abans era el poder polític, el Govern, ara és el poder econòmic, els empresaris dels grans grups propietaris dels principals mitjans de comunicació, els que exerceixen el dret de mordassa de la vox pópuli.

    Respondre
  • #4 Amistades peligrosas
    (19/08/19 17:02)

    Qui juga amb foc s acaba cremant, es el q te tenir amistats perilloses

    Respondre
  • #3 estevet
    (19/08/19 16:55)

    Ahahaha... només un comentari publicat! Serà perquè enalteix la grandesa del nostre país i la transparència de les seves institucions bancàries?

    Fa tuf a censura...

    Respondre
  • #2 Diffamare
    (19/08/19 15:53)

    Difama, que alguna cosa queda.

    Respondre
  • #1 Francesc Cabanes Roqué
    (19/08/19 09:12)

    La brúticia de les clavegueres de l'estat espanyol ho infecta tot pero el problema és que Andorra en aquest cas s'ha infectat sense tenir cap culpa.

    Respondre
8
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts