ocupació

Els pisos turístics milloren les xifres de l'agost de l'any passat

Els establiments asseguren que cada vegada s’estiueja més a la muntanya

Els pisos turístics milloren les xifres de l'agost de l'any passatARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els pisos turístics estan tenint un millor mes d’agost que el que van tenir l’any passat. Així ho asseguren des de l'Associació d'Empreses d'Allotjament Turístic (AEAT), que afirma que malgrat que el juliol va deixar xifres preocupants als establiments, l’estiu està sent positiu. De fet, l’AEAT apunta a un canvi de tendència en el comportament dels turistes a l’estiu ja que, segons expliquen, cada vegada hi ha més persones que estiuegen a la muntanya en comptes d’anar a destinacions de costa.

Aquest estiu, els apartaments turístics estan satisfets amb les xifres que s’estan registrant. Malgrat que no mostren un increment molt gran, sí que milloren les de l’any passat, però se situen una mica per sota de les del 2017. Gran part de la responsabilitat de les bones xifres la té aquest pont, que sol tenir una gran afluència de turistes i que aquest any ha funcionat bé. Segons apunta Miquel Jolis, de l’AEAT, l’esllavissada que es va produir dissabte passat a la CG-1 a l’altura del Punt de Trobada va tenir efecte sobre les reserves, però apunta que es van fer ofertes per atreure més gent i finalment els resultats han estat positius. Segons Jolis, l’augment del nombre de turistes que passen les vacances d’estiu a la muntanya es dona sobretot en el cas dels visitants espanyols. En aquest sentit, les parròquies que mostren major creixement en l’oferta d’apartaments turístics són la Massana i Ordino.

Quant al perfil dels usuaris, l’associació apunta que solen ser famílies que els agrada la muntanya i que acostumen a quedar-se al país entre tres i quatre dies.

tracking