L'autoritat financera intervé Assegurances Generals

L’entitat es troba sota administració provisional i s’ha destituït els dos responsables

L'autoritat financera intervé Assegurances GeneralsGerard del Castillo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Autoritat Financera Andorrana (AFA), l’antiga INAF, va intervenir ahir al migdia la companyia Assegurances Generals que ara mateix es troba sota l’administració provisional de Jordi Torrellas, CEO i soci fundador d’International Business Advisors i amb molta experiència en el sector. La intervenció suposa la destitució dels dos responsables de la companyia, Amadeu i Jaume Calvó, pare i fill. La companyia, presumptament, té greus problemes interns a nivell econòmic i de reassegurances.

Etiquetes:

Les dificultats per les quals passava l’entitat eren conegudes des de fa temps dins del sector financer i d’assegurances. Fins i tot, fonts del sector parlen de problemes de confiança de la companyia i posen com a exemple que clients que tenien el cotxe assegurat a tot risc quan anaven a un taller se’ls comminava a pagar la reparació i després arreglar-se amb l’empresa. Les mateixes fonts van indicar que algunes de les pràctiques relacionades amb les assegurances de vida que feia la companyia no serien les més adequades amb l’actual situació financera i asseguradora del país.

L’AFA ha decidit intervenir Assegurances Generals després de rebre senyals d’alarma sobre l’entitat i per comprovar la situació real de la companyia des de dins i no dependre dels informes d’auditoria que se li enviaven puntualment. L’administrador provisional comprovarà si els informes concorden. La intervenció es va realitzar ahir al migdia quan responsables de l’AFA, la policia i el saig es van presentar a les oficines de la companyia a Andorra la Vella.

EMPRESA DE CAIRE FAMILIAR CREADA L'ANY 1984

Assegurances Generals es va crear l’any 1984. Segons indiquen en la seva pàgina web, l’entitat és una de les poques companyies d’assegurances andorranes en què el capital pertany a una sola família a l’excepció d’una petita part de capital adquirida per una societat d’assegurances búlgara BUL INS amb la finalitat de fer un intercanvi de participacions. Assegurances Generals opera en el sector de les assegurances de les persones i de les empreses (accidents, incidents, riscos, responsabilitats i danys) i en inversions de vida i capitalització. “Som una empresa que treballem a mida, segons el que els nostres clients ens demanen, conceptualitzant-ho i produint un contracte d’assegurança adaptat a les necessitats de cada client en un termini molt raonable”, s’explica a la mateixa pàgina web, on afegeixen que “som una empresa innovadora en el ram, i sempre estem a l’avantguarda ja que la nostra finalitat és que els riscos que puguin venir no ens siguin una amenaça”.

tracking