treball

L'atur augmenta un 15% respecte al 2018

S’ha duplicat el nombre de beneficiaris de la prestació per desocupació involuntària

L'atur augmenta un 15% respecte al 2018ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de persones en recerca de feina el mes de juliol era de 414, la qual cosa suposa un augment d’un 14,7% respecte al mateix mes de l’any passat. Així ho va fer saber ahir el departament d’Estadística del Govern a través d’un comunicat, en què s’exposa que, per contra, aquesta xifra és un 6,5% inferior respecte a la del mes de juny. També s’informa que va augmentar el nombre de demandants en millora, amb 266 persones i una variació positiva d’un 3,1% respecte al mes anterior, i d’un 18,8% respecte al mateix mes del 2018. Quant a les dades ajustades dels demandants d’alta, és a dir, sense tenir en compte les variacions causades pel moment de l’any, l’informe afirma que es va registrar un augment del 0,7%, mentre que els demandants en millora van experimentar un increment del 0,9%.

El nombre total de llocs de treball oferts el mes passat va ser de 813, una xifra que es troba un 6,9% per sota de la que es va registrar al juny. En aquest sentit, respecte al mes de juliol de l’any anterior, la variació és més gran, arribant al 16,3%. Si s’agafen les dades ajustades, presenten una caiguda d’un 2,8% en relació amb el mes de juny. Quant als demandants d’alta, la mitjana del darrer any és de 417 en recerca i 245 en millora, amb una variació positiva respecte als 12 mesos anteriors d’11 punts pel que fa als demandants en recerca i d’un 4,5% per als de millora. D’altra banda, el departament d’Estadística ha informat que 20 persones es van beneficiar de la prestació econòmica per desocupació involuntària decretada pel Govern, xifra que duplica les dades del juliol de l’any 2018.

El passat mes es van fer un total de 27 contractacions mitjançant el servei d’Ocupació, de les quals nou van ser a través del programa d’empresa inclusiva, cinc a través del programa de foment de la contractació indefinida de treballadors desocupats (PFCI) i el programa per al foment de l’ocupació i la contractació (PFOF), i quatre a través del programa de millora de l’ocupabilitat mitjançant el sector públic. Per contra, no es va contractar cap persona a través del programa de joves actius d’entre 16 i 21 anys. Actualment, 57 persones segueixen treballant per al programa del Govern, comuns, societats parapúbliques i entitats sense afany de lucre, 23 ho fan mitjançant els programes de foment i una a través del programa de foment de l’ocupació en zones geogràfiques allunyades.

CAU UN 6% EL NOMBRE D'ASSALARIATS AL SECTOR FINANCER

El sector econòmic que va registrar una caiguda més important del nombre d’assalariats durant el mes de maig en relació amb l’any passat va ser el financer, amb una variació negativa d’un 6,1%. Els altres sectors que presenten caigudes en el nombre d’assalariats són l’agricultura, ramaderia, caça i silvicultura, amb una disminució d’un 2,8%, i la producció i distribució d’energia elèctrica, gas i aigua, amb una variació negativa del 2,6% en comparació amb el mes de maig del 2018. Per contra, els sectors que més van créixer quant al nombre de treballadors van ser les activitats immobiliàries i serveis empresarials, amb un increment del 7,6%; la construcció, que va augmentar un 7,4%, i l’apartat d’altres activitats socials i serveis personals, que es va incrementar un 4,7%. La massa salarial total del mes de maig del 2019 és de 78,37 milions d’euros, la qual cosa suposa un augment de dos punts. El nombre total d’assalariats del mes de maig del 2019 va ser de 36.930 persones, la qual cosa representa un augment d’un 1,9% respecte al mateix mes de l’any anterior.

tracking