Ensurt a Sant Julià

Un 10% d'anul·lacions als hotels d'estades per al cap de setmana

El sector diu que la “reacció ràpida” del Govern ha evitat “una catàstrofe a mitjans d’agost”

Estat del Punt de trobada després del 'tsunami'
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els hotelers del país esperaven que aquest cap de setmana servís per remuntar un mes d’agost que no acaba d’arrencar. L’esllavissada, però, “no afavorirà que vingui la gent al país”. Així ho va explicar al Diari el president de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), Carles Ramos, recordant que “la gent ja sap que té problemes per accedir al país per les cues i, si a sobre se li afegeix això...”. Ramos va destacar que al migdia els establiments del Principat van registrar “entre un 5% i un 10% de cancel·lacions de les reserves”. El representant de l’UHA va apuntar que ahir al matí tots els hotels van contactar amb els seus clients per informar-los de la situació.

Per la seva part, el cap de Govern, Xavier Espot, va assegurar que la ministra de Turisme es va posar en contacte amb hotelers i comerciants i que “la incidència ha estat testimonial en els hotels”. En aquesta línia, la presidenta d’Autèntics Hotels d’Andorra (AHA), Cristina Canut, va cridar a la calma i va subratllar que les anul·lacions no va ser “massives”. “La gent està de vacances i no els venia de conduir una hora més”, va afirmar, si bé, conscient de la importància de la setmana vinent, Canut va reconèixer que l’esllavissada “ha caigut en un mal moment”.

No obstant això, la presidenta d’AHA va augurar que les pèrdues “no seran greus”. “Sembla que no hi haurà tants problemes, mentre busquin una via alternativa està el tema controlat”, va justificar. En aquest punt, Carles Ramos va apuntar que la setmana vinent “es preveia molt bona ocupació amb el pont del dia 15”. En qualsevol cas, des del sector es va celebrar la “celeritat” del Govern a l’hora de trobar un pas alternatiu per restablir la circulació entre el Principat i Espanya. Tant Canut com Ramos van coincidir a mostrar la seva “tranquil·litat”. “S’agraeix que busquin solucions tan ràpidament”, va subratllar Cristina Canut, que va destacar que ara “s’ha de fer passar el missatge que es pot accedir a Andorra i que el país no està incomunicat”. “De no haver-ho solucionat immediatament hauria estat una catàstrofe a mitjans d’agost”, va afirmar Ramos. Des de la Confederació Empresarial Andorrana també van celebrar “la celeritat en l’obertura del pas alternatiu”, tot i que van plantejar “la necessitat” que l’executiu impulsi “un pla global de comunicacions per tal de prevenir les conseqüències econòmiques dels talls”.

Les cancel·lacions hoteleres del cap de setmana arriben fins al 10%

tracking