Societat

Els hotels esperen un 77% d'ocupació el cap de setmana

Creix el nombre de llits venuts al nord gràcies al turisme de muntanya

Els hotels esperen un 77% d'ocupació el cap de setmanaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les dades d’ocupació hotelera per al cap de setmana en plena campanya de vacances d’estiu, respecte a la temporada anterior són esperançadores. Segons la previsió de la Unió Hotelera (UHA), l’ocupació mitjana del país per a aquest cap de setmana és del 77%, una xifra que per a Carles Ramos, president de l’entitat, s’hauria de poder superar amb les reserves d’última hora. “Aquest any estem veient com les reserves d’última hora estan creixent exponencialment. Gent de llocs propers decideixen d’un dia per l’altre venir a passar el cap de setmana aquí i reserven a l’últim moment”, va indicar.

Amb les reserves de darrera hora és difícil fer una previsió de tot el més d’agost, però Ramos espera poder seguir la bona dinàmica de la temporada passada: “A causa d’aquestes reserves és difícil dir una previsió total, però tenim l’esperança d’igualar els resultats totals de l’any passat”va explicar el president de la UHA.

La Unió Hotelera està detectant un canvi en el perfil del visitant que entra al país. La tendència està virant d’un turisme familiar a un que creua la frontera en busca de paradors naturals: “És cert que aquest any estem veient un canvi en les persones que ens visiten. Tot i que el turisme de famílies està molt instaurat, últimament hi ha un creixement del que anomenem turisme rural. El senderisme està creixent en parròquies com Ordino i Encamp”, va dir Ramos.

Justament pel creixement exponencial d’aquest tipus de turisme, parròquies com Canillo, Ordino i Encamp rodegen el 75% d’ocupació, un 3% per sota d’Andorra la Vella. La parròquia que més reserves té per al cap de setmana és Escaldes-Engordany amb un 94%.

Les xifres han d’anar creixent i s’espera que al llarg de l’estiu, les parròquies centrals arribin a posar el cartell de tot ocupat.

Gran ocupació i molt trànsit

Amb el gran cap de setmana hoteler que s’espera, l’agrupació de cotxes a les fronteres sol ser un dany col·lateral habitual. Ahir es va presentar un dia tranquil tot i ser entrada de cap de setmana. A la frontera hispanoandorrana va haver-hi cues dun quilòmetre de sortida durant el matí. Per entrar al Principat, l’N-145 va registrar retencions de pujada d’1,5 quilòmetres.

De cara al cap de setmana, el servei de trànsit estima que avui es creïn cues d’entrada per la frontera amb Espanya de les 10 a les 12 del matí i només una hora de sortida, de les 17 a les 18. Per la part francesa, només de sortida de les 15 a les 17. Per al diumenge, de moment només s’estimen retencions de sortida a les dos fronteres. Amb França, de les 15 a les 17, i amb Espanya, de 15 a 19.

Amb més del 70% dels llits venuts per al cap de setmana, s’espera un parell de dies intensos. Tot dependrà dels visitants que apurin fins a l’última hora per reservar els seus hotels.

tracking