GOVERN

La Uifand tramet 82 dossiers a la fiscalia per sospites de blanqueig

Els dossiers judicials del 2018 registren un increment del 46% respecte fa un any i el total de causes analitzades per la Unitat va augmentar fins a 124, davant les 116 del 2017

Augmenten els expedients tramesos a fiscaliaGovern d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els expedients tramesos per la Unitat d'Intel·ligència Financera (Uifand) per sospites de blanqueig a la fiscalia han augmentat un 46% durant el 2018 en passar de 56 fa un any a 82 l'últim any, segons ha anunciat el cap de laUnitat, Carles Fiñana, durant la presentació de la memòria d'activitat aquest matí. Fiñana ha assenyalat que tot i el creixement de les causes corresponen a menys volum de diners, ja que el valor econòmic suma 124 milions d'euros, davant els 254 de les operacions investigades en l'exercici anterior, i n'hi ha 17 que corresponen a sospites registrades el 2017.

El nombre total de dossiers rebuts a la Uifand per sospitar que es podia tractar de diners per blanquejar procedents d'operacions il·lícites ha estat de 124 causes, que representen un increment del 6,9% respecte les 116 de la memòria anterior, i la majoria han arribat des del sector bancari. El cap de la Unitat ha explicat que actualment tenen 33 expedients en curs d'investigacions, cinc de les quals provenen del 2017, i que el total de persones investigades (físiques i jurídiques) ha estat de 1.728, una menys que l'any anterior.

La Uifand ha analitzat a més 1.195 el 2018 de peticions d'inversió estrangera que suposen una baixada del 26% en comparació amb les 1.619 del 2017. Carles Fiñana ha atribuït aquesta evolució de les xifres a la modificació de la Llei d'inversió estrangera, perquè fins ara totes les demandes que entraven d'inversió les estudiava directament la unitat i amb aquesta modificació cada ministeri decideix si l'estudia.

tracking