TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Incidents a Sant Julià

“Volaven els gots”

Un treballador testimoni de l’enfrontament a la plaça Laurèdia relata que hi va haver càntics contra els agents i també llançament de gots i ampolles.

“Volaven els gots”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El testimoni havia de passar per la plaça Laurèdia quan es va trobar el trànsit aturat per la gran concentració de joves a la via. Uns minuts abans havia circulat amb el cotxe pel mateix punt sense problemes: “També hi havia molta gent però s’apartaven per deixar passar.” En la segona volta va coincidir amb tot “el lío”. Va sortir del cotxe per veure què estava succeint però va decidir tornar-se a refugiar al vehicle quan va comprovar la gran tensió que hi havia i que dels càntics contra la policia (“mucha policía, poca diversión”, corejaven els joves) es passava al llançament de gots i ampolles. “Volaven els gots”, va assegurar sobre la situació viscuda. En aquell moment la policia es concentrava a la plaça de la Germandat, l’escenari de tota l’activitat nocturna de la festa major, però a la plaça Laurèdia amb prou feines hi havia la patrulla que havia arribat requerida per la invasió de gent a la via pública que impedia el pas dels cotxes.

Aquesta és l’explicació que va donar el cos d’ordre ahir al matí per explicar l’inici del conflicte, que una patrulla havia acudit per dispersar els vianants i permetre la circulació dels cotxes i que havien estat rebuts de mala manera. Un altre dels testimonis, un jove que en aquell moment estava a la plaça, assegurava ahir, en canvi, que ell no va veure que s’impedís la circulació dels cotxes, i va atribuir que els presents s’encaressin amb la policia a l’actitud dels agents amb un dels joves que van controlar. “De cop tres policies no sé ben bé per què van començar a agafar un noi, semblava com si el busquessin d’abans”, va explicar. Va afegir que el noi no es resistia però que els agents el van agafar amb més força de la necessària i que “va començar a sagnar pel nas i va entrar com en xoc i llavors sí que va començar a resistir-se una mica”. Aquest testimoni va assegurar que va ser la força desmesurada que van veure de part dels tres agents “i contra una sola persona” la que va aixecar la indignació de les desenes de joves que estaven en aquell punt. Llavors, va continuar, va ser quan un grup nombrós es va apropar als agents i es van començar a corejar els càntics contra la policia, especialment el que circula en els diferents vídeos que s’han capturat del moment. El “mucha policía, poca diversión” que va popularitzar una cançó del grup espanyol Eskorbuto en la dècada dels vuitanta. El jove controlat va acabar al cotxe patrulla i la immensa majoria dels presents, dispersats i de retorn cap a casa.

tracking