Successos

Desplegament especial de policies aquesta nit a Sant Julià

Uns cinquanta efectius controlaran la festa major entre agents, urbans i vigilants de seguretat per evitar aldarulls avui després dels enfrontaments d'aquesta matinada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern i el comú de Sant Julià han acordat desplegar un dispositiu especial de seguretat aquesta nit en l'última jornada de festa major per evitar que es repeteixen els aldarulls d'aquesta matinada que han comportat la detenció de dos joves, després de la reunió que han mantingut el secretari d'Estat de Justícia i Interior, Joan León, i el cònsol, Josep Miquel Vila. El pla especial suposa que el cos de policia activa el grup de manteniment de l'ordre amb un reforç de patrulles perquè s'ha movilitzat agents que avui estaven de festa, segons ha informat el cos. El dispositiu es concreta en la presència d'uns cinquanta efectius que inclouen quinze agents de circulació i quinze membres de seguretat privada.

El cònsol lauredià ha explicat que el dispositiu inclou també la visita als locals que venen alcohol, els establiments habituals i els itinerants instal·lats per la festa major, per recordar la prohibició de vendre begudes alcohòliques a menors i les sancions que se'n deriven. Per evitar el consum il·legal d'alcohol les patrulles controlaran elbotellóni demanaran la documentació als joves que portin bosses o estiguin consumir begudes per verificar que no són menors, i en cas que ho siguin s'aplicarà l'actual legislació que inclou l'avís als pares perquè es facin càrrec dels fills i sancions, ha indicat el mandatari lauredià.

Josep Miquel Vila ha fet una crida com a cònsol lauredià a la "convivència i a disfrutat de la festa major de forma calmada i responsable" i ha manifestat que confia que les mesures que s'aplicaran aquesta nit faran que no es tornin a reproduir els incidents registrats aquesta matinada.

El pla especial arriba després que la policia hagi detingut dues persones aquesta matinada per provocar aldarulls a la festa major de Sant Julià de Lòria. Els arrestats són dos joves residents de 21 i 22 anys que es van enfrontar amb les patrulles que feien tasques de vigilància a la festa laurediana i estan acusats d'un delicte contra la funció pública per injúries, insults i amenaces contra els agents i per desobeir les ordres dels policies i d'un delicte contra el patrimoni pels danys causats a un vehicle patrulla, que va patir rascades, enfonsaments i el trencament d'un retrovisor, segons han explicat des del cos de seguretat.

Els incidents van començar a les cinc de la matinada quan una patrulla va ser requerida per una trucada que alertava de la presència d'un grup de joves que ocupava la via pública a la plaça Laurèdia i no deixava passar els vehicles. La patrulla que hi va acudir es va trobar que els joves s'enfrontaven amb ells, proferint greus insults i llançant objectes i begudes, el que va obligar els policies a retrocedir, segons s'observa als vídeos de les xarxes socials. Els agents van demanar suport, segons el relat del cos de seguretat, i van acudir al lloc dels fets els efectius de la unitat de seguretat ciutadana que participen en el dispositiu especial de festa major que estaven concentrats en la plaça Germandat, on es troba l'escenari dels concerts, i la intervenció va aplegar uns deu agents.

Els aldarulls es van prolongar una estona amb crits com "mucha policia poca diversión" i van acabar amb la detenció dels dos joves que es troben arrestats a l'espera de passar a disposició judicial.

tracking