xarxa

Andorra Telecom creu que l'atac informàtic d'ahir es podria tractar d'una prova

Un atac de denegació de servei va provocar ahir una caiguda de la connexió a Internet durant aproximadament una hora i mitja però amb una afectació “aleatòria”, van assenyalar des d’Andorra Telecom

Un atac provoca la caiguda del servei d'Internet durant una hora i mitja

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra Telecom valora la possibilitat que l'atac informàtic d'ahir a la nit podria ser una prova, ja que els atacs són habituals però no tants, tan aleatoris i a usuaris particulars. Així ho ha afirmat el portaveu de la companyia, Carles Casadevall, qui ha explicat que no entenen "per què s'ha produït aquest atac, perquè normalment solen ser atacs a usuaris o aparells molt concrets per col·lapsar i tombar el servei. No és usual que sigui a usuaris particulars". Des d'Andorra Telecom saben que l'atac venia de fora del país, tot i que encara desconeixen la seva procedència i la quantitat d'usuaris afectats per l'atac.

L'atac de denegació de servei, que consisteixa enviar des de fora demandes massives a una IP o diverses per col·lapsar-les i afectar el subministrador del servei, (en aquest cas Andorra Telecom),va provocar ahir una caiguda de la connexió a Internet durant aproximadament una hora i mitja, en tres onades diferents. La primera onada va durar menys d'una hora, a les 20.50 hores, la segona va tenir lloc a les 23.30 hores i va tenir una afectació de 5 minuts, i l'última va ser a les 00.30 provocant una incidència de 10 minuts de durada. Des de la companyia apunten que tenen màquines específiques per controlar els atacs, però que el d'ahir va ser tan fort que van necessitar l'ajut dels tècnics.

tracking