seguretat

Proturisme deslliga els danys als caragols de la festa major

La presidenta de l’entitat recorda que es produeixen actes incívics tot l’any

Proturisme deslliga els danys als caragols de la festa major

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta de la Unió Proturisme, Loli Artuñedo, l’entitat organitzadora de la festa major d’Escaldes, desvincula l’acte vandàlic que es va produir la matinada de dijous passat quan algú va serrar algunes de les banyes dels caragols que s’exhibeixen a l’avinguda Carlemany de la festa major, i ho atribueix als actes incívics que es poden produir en qualsevol altre moment. “Clar que ens sap greu que passin coses com aquesta però és veritat que poden passar sempre, no només durant la festa major. Recordo que fa uns anys hi havia uns ossos al Prat del Roure, fora de la festa major, i algú se’n va endur un. Són coses que no agraden mai però que poden passar en qualsevol moment”, reconeix. Artuñedo també recorda que fa poques setmanes “algú va robar un dels maniquins que estaven instal·lats als carrers de Riberaygua, a la capital, i per tant, creiem que no s’haurien de vincular els dos fets”, assegura.

La presidenta de Proturisme destaca que la festa escaldenca s’està produint “amb total normalitat”, però sí que li consten algunes queixes, que ja comencen a ser habituals, i esperen posar-hi remei de cara a l’any vinent. “Bàsicament ens demanen més banys a la zona dels concerts. Només n’hi ha dos i esperem doblar-los o posar-ne més de cara a l’any vinent”. Per solucionar-ho, però, l’entitat demanarà a la corporació que els augmenti una subvenció “que fa anys que no creix” i, en aquest sentit afegeix que “necessitem ajuda” per aplicar “els canvis que cal fer”.

StopViolències va reclamar fa unes setmanes que cap entitat organitzadora de festes majors s’havia interessat perquè posessin un punt lila per garantir la protecció de les noies durant les festes majors. Artuñedo comenta que a ells mai es van dirigir però creu que a la parròquia, actes contra els que lluita l’entitat feminista no es produeixen sovint.

CAMPANYA CONTRA L'ALCOHOL

El Govern ha llançat una campanya de prevenció per sensibilitzar els joves sobre els riscos del consum d’alcohol durant les festes majors. Es distribuirà via xarxes socials i amb el lema “Joves i alcohol: una responsabilitat de tothom” busca conscienciar primerament els joves però també implicar la resta d’actors que poden tenir un paper destacat com ara els comerciants i als tutors legals dels menors.

tracking