Govern

S'aprova la licitació de les obres dels 'arbres' que produeixen energia eòlica

Govern invertirà 250.000 euros en uns treballs per millorar la seguretat de l’escorxador

S'aprova la licitació de les obres dels 'arbres' que produeixen energia eòlicaSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres va aprovar ahir, a proposta del titular d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, la licitació de les obres dels arbres de vent, unes instal·lacions metàl·liques que serviran per generar energia eòlica. Aquesta va ser la proposta guanyadora dels pressupostos participatius 2018 i va ser presentada per un professor de primera ensenyança, que va desenvolupar el projecte amb els seus alumnes. Els arbres de vent, per als quals hi ha previst un pressupost de 300.000 euros i un termini d’execució de 18 mesos, generaran fins a 3 quilovats de potència instantània i 1.900 quilovats hora en un any, energia que serà utilitzada per a usos públics com l’enllumenat viari o d'equipaments. Segons va avançar ahir el ministre portaveu, Eric Jover, els arbres de vent estaran situats a Sant Julià de Lòria, Andorra la Vella, Canillo i Ordino, en ubicacions que siguin accessibles per als centres escolars. Les empreses interessades tenen temps fins al 12 de setembre per presentar-se al concurs que s’ha tret en modalitat nacional i per contractació ordinària.

D’altra banda, ahir es va aprovar, també a petició del ministre Torres, l’adjudicació de les obres de l’escorxador nacional. Aquestes consistiran en unes intervencions a la planta baixa per tal de millorar la seguretat, el benestar i el maneig del bestiar. També s’implementaran millores pel que fa a la descàrrega del bestiar a les corts i a l’accés dels animals a cada una de les zones de sacrifici. La voluntat de les obres és, com va indicar el ministre portaveu, anticipar-se al possible deteriorament de la infraestructura pel pas del temps i adaptar les instal·lacions a les darreres normatives europees. El Govern ha adjudicat el projecte, que té un termini d’execució de 20 setmanes, a l’empresa IN, Instal·lacions Integrals SL, per un import de 250.687,56 euros.

MARC GELABERT I JUSTO RUIZ, ÚLTIMS SECRETARIS D'ESTAT

El Govern va aprovar ahir en el consell de ministres el nomenament de Marc Galabert, que va liderar la llista territorial de d’Acord a Ordino com a candidat liberal i és professor a la Universitat d’Andorra, com a secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació; i de Justo Ruiz, fins ara conseller general del grup parlamentari demòcrata i seleccionador del combinat sub-21 de futbol, com a secretari d’Estat d’Esports. Tots dos nomenaments, anunciats ahir a la tarda pel ministre portaveu del Govern, Eric Jover, i proposats pels ministres de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i per la titular de Cultura i Esports, Sílvia Riva, respectivament, completen l’estructura governamental ja anunciada per l’Executiu i responen a les estructuracions internes que cada Ministeri ha anat validant des que es va configurar l’Executiu. Els càrrecs seran efectius una vegada siguin publicats al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA).

tracking