POLÍTICA

Govern treballa amb Espanya la seguretat a la Cimera i espera el suport de França

La secretària general Iberoamericana destaca la preparació del país per organitzar l’esdeveniment

Govern treballa amb Espanya la seguretat a la Cimera i espera el suport de FrançaSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern continua treballant amb Espanya per garantir la seguretat suficient de cara a la Cimera Iberoamericana del 2020, que se celebrarà al Principat i espera el suport per part de França. Així ho va manifestar la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, en el marc de la visita que va fer ahir la secretària general Iberoamericana, Rebeca Grynspan, per repassar els avenços de l’esdeveniment. Ubach va confirmar que s’han dut a terme contactes amb el govern espanyol per establir la col·laboració. “Hi ha un memoràndum d’entesa sobre la taula per formalitzar la cooperació a nivell tècnic i polític”, va expressar la titular d’Afers Exteriors. Ubach va expressar també la intenció d’arribar a un acord semblant amb el govern francès i “comptar amb el seu suport”. Encara resta per definir però la col·laboració.

Grynspan, que es va reunir amb membres de Govern, del Patronat de la Fundació de l'Oficina de la Cimera i la CEA, va destacar la capacitat del Principat per organitzar l’esdeveniment que tindrà lloc el novembre de l’any vinent. “Jo ho veig tot perfectament preparat en aquest moment”, va considerar. Així mateix va posar en relleu les condicions de seguretat a Andorra, que va descriure com a “excepcionals”. No obstant va afegir que s’ha de reforçar i garantir la seguretat dels 24 caps de govern i caps d’estat. La secretària general Iberoamericana també va fer una valoració positiva de la capacitat hotelera i disponibilitat dels espais per als esdeveniments, i considera que rebre els alts càrrecs i ministres dels països participants, així com l’equip de cadascun d’ells, és un aspecte solucionat. “La gent està molt entusiasmada a venir aquí i celebrar la Cimera”, va explicar Grynspan. La secretària general també va afegir que es calcula l’arribada d’uns 350 empresaris per participar en la XIII Trobada Empresarial Iberoamericana, que tindrà lloc just abans de la celebració de la Cimera. Grynspan va explicar que algunes activitats es duran a terme a altres països com

Espanya, Colòmbia o Cuba.

Es medita l'aeroport de la Seu

L’arribada dels alts càrrecs i el personal es coordinarà des dels aeroports de Barcelona i de Tolosa, però no es descarta l’ús de l’aeroport de la Seu d’Urgell. “Esperem que a l’inici de la Cimera l’aeroport pugui estar operatiu”, va manifestar Ubach.

tracking