Presó per 600 trucades

Els dos acusats d’estafa informàtica a una empresa andorrana van ser condemnats pel Tribunal de Corts a tres anys de presó i al pagament de 25.000 euros.

Presó per 600 trucadesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Més de 600 trucades, en un sol cap de setmana, a països com Zimbàbue, Guinea, Sierra Leone i altres d’arreu del món. Aquesta va ser l’activitat que dos homes romanesos van dur a terme per lucrar-se amb la comissió de les trucades internacionals des de la centraleta d’una empresa andorrana a la qual van accedir mitjançant un ciberatac. El Tribunal de Corts els va condemnar a tots dos a tres anys de presó ferma per un delicte major continuat d’estafa informàtica qualificada. La sentència també inclou el pagament conjunt de 25.000 euros a la companyia en concepte de responsabilitat civil, a més de l’expulsió del Principat per un període de 20 anys.

Els dos condemnats, que es troben en rebel·lia processal, van aprofitar una vulnerabilitat en el software d’una empresa del país l’any 2012 per accedir a una centraleta de trucades en un moment en el qual els sistemes operatius no eren tan segurs com avui dia. Un cop dins de la centraleta, els acusats van fer-se passar per usuaris autoritzats per utilitzar la línia telefònica. Van realitzar diverses trucades internacionals que comportaven una comissió que van provocar un perjudici de 32.000 euros a la companyia. Una part d’aquesta comissió corresponia als ara condemnats previ acord amb els receptors. Els dos homes van realitzar les trucades en cap de setmana perquè cap dels treballadors de l’empresa s’adonés de l’existència d’un intrús, així com de les múltiples trucades efectuades.

Durant el judici el ministeri fiscal havia demanat per als acusats tres anys de presó, la pena finalment imposada pel Tribunal de Corts, així com una sol·licitud de multa de 32.000 euros. El fiscal també va demanar l’emissió d’una ordre de detenció internacional. D’altra banda, els advocats dels condemnats van demanar l’absolució per als dos homes. Un d’ells es va remetre a la declaració del seu client quan el van detenir a Romania, quan va assegurar no haver comés el delicte. L’altra defensa va destacar que l’única adreça IP que es va trobar com a responsable de les trucades pertanyia a l’ordinador del primer condemnat, motiu pel qual va considerar que el seu client havia de ser absolt ja que no hi havia proves contra ell.

tracking