Administració

Set empreses recorren contra l'adjudicació del concurs del transport escolar

Denuncien que Autocars Nadal va fer una oferta per sota del mínim permès

Set empreses recorren contra l'adjudicació del concurs del transport escolar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Set companyies han decidit recórrer l’adjudicació del concurs de transport escolar, que atorga 13 viatges a l’empresa Autocars Nadal. El motiu del recurs és que aquesta va fer una baixa temerària, amb una oferta per sota del límit permès a les bases del concurs, que establia que el preu proposat per les companyies no podia ser inferior al 85% ni superior al 115% del preu base. Les empreses que han fet el recurs són Viatges Espanya, Camino-Bus, Hispano Andorrana, Viatges Soldevila, Montmantell, Autocars Andorra i Novatel. El gerent d’Andbus, societat que pertany a Novatel, Albert Vinseiro, va criticar durament l’oferta d’Autocars Nadal per situar-se al voltant del 60% del preu base establert al concurs, la qual cosa pot “rebentar el mercat”.

L’administració va fer un informe en el qual es posava de manifest que la proposta d’Autocars Nadal constituïa una baixa temerària, però l’empresa va justificar el preu al·legant que surten d’uns paràmetres del ministeri de Foment espanyol. Les set companyies que han fet el recurs es queixen que aquests preus estan calculats per a vehicles que facin 75.000 quilòmetres anuals, mentre que “el màxim que pot fer un autobús escolar a Andorra són 9.000”, segons va apuntar Vinseiro. El gerent d’Andbus va explicar que no confien que el recurs prosperi, i que en aquest cas portaran el cas a la Batllia i impugnaran “cada concurs públic que s’organitzi a partir d’ara”. “Hem de jugar tots amb les mateixes cartes o tots amb les cartes marcades”, va afegir.

Per la seva banda, des de la direcció d’Autocars Nadal, s’ha defensat la proposta lliurada al concurs al·legant que “està justificada” amb “paràmetres realistes i vàlids”, ja que “si un vehicle fa 9.000 quilòmetres en comptes de 75.000, té un desgast menor i per tant no augmenta el seu cost”. En aquest sentit, asseguren haver actuat en tot moment dins de la llei i posen de manifest que “el mercat és lliure per a tothom”. Així, des de la companyia asseguren estar “molt tranquils”, però en cas que el recurs de les empreses prosperi, ja han anunciat que faran al·legacions.

tracking