salut

Salut ajorna fins a l'1 de gener l'aplicació de la via del metge referent

L’executiu entra un projecte de llei per modificar el termini adduint que es tracta d’un canvi complex

Més de 5.000 persones ja han triat el seu metge referentFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 16 de setembre havia d’entrar en vigor l’aplicació efectiva del metge referent. És a dir, la penalització en el copagament per a aquells usuaris que no haguessin triat un capçalera i que acudissin directament a un especialista. Però el Govern ha decidit ajornar-ho adduint l’elevada complexitat de la modificació i que s’hauria avaluat que ni professionals ni els usuaris ni tampoc la CASS estan preparats per a l’aplicació ja al setembre. L’ajornament és de tres mesos i mig, fins a l’1 de gener del 2020, i per a fer-lo possible s’ha entrat un projecte de llei que modifica l’anterior en què es fixava la data del 16 de setembre.

Fins avui uns 40.000 usuaris haurien formalitzat ja l’elecció del metge referent. Però tal com va manifestar el ministre portaveu, Èric Jover, s’hauria valorat que vist que el nombre d’usuaris que han fet la tria és elevat “però no arriba al 100%” i que “segurament és necessari impulsar més formacions a nivell del col·lectiu mèdic, atès que és una reforma de molt calat, ha decidit posposar-la tres mesos i garantir més eficiència i eficàcia en el desplegament de la reforma sanitària”. Jover va defensar que “diria que és una reforma més important que no pas urgent” i que, per tant, el nou titular de Salut, Joan Martínez Benazet “prefereix garantir que la posada en funcionament sigui el millor possible per ciutadans i professionals”.

Un cop entri en vigor el nou sistema, un dels puntals de la reforma sanitària, qui segueixi la via del metge referent mantindrà el copagament actual però els que no la segueixin hauran d’abonar fins a un 67% de les tarifes per la visita mèdica, i fins a un 40% pels altres actes.

tracking