Fridays For Future recull 44 quilos de brossa a la capital

Una dotzena d’integrants del moviment van netejar d’ampolles i bosses alguns punts negres

Fridays For Future recull 44 quilos de brossa a la capitalFFF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El moviment jove andorrà que lluita contra el canvi climàtic, Fridays For Future (FFF), va organitzar ahir un clean up day en una sèrie de carrers i zones d’Andorra la Vella considerats punts negres per la quantitat de brutícia. Amb la col·laboració de La Central, el punt jove d’Andorra la Vella, una dotzena de nois i noies que pertanyen al moviment van recollir un total de 43,7 quilograms de brossa en aproximadament dues hores i mitja que el departament de Medi Ambient de la capital es va encarregar de recollir un cop arreplegada. D’entre les deixalles recollides més nombroses destaca la gran quantitat d’ampolles d’alcohol de vidre, envasos de refrescos i bosses de plàstic.

Els punts en els quals els joves de FFF van dur a terme la neteja van ser el camí vell, el rec del Solà, la Margineda i al voltant de l'escola andorrana de Santa Coloma. Segons un dels portaveus del moviment, Mateu Bracque, la raó que els dos primers espais siguin punts conflictius és per la proximitat amb discoteques de la zona, motiu pel qual es va trobar una gran quantitat de deixalles provinents de botellons. El mateix portaveu explica que la idea de netejar el camí vell va venir per part d’una de les integrants del moviment, Nerea Mourelo, que va veure la quantitat de brutícia que hi havia a la zona. El departament de Medi Ambient de la corporació va informar de l’existència dels altres espais.

FFF és un moviment que lluita per l’ecologia i el medi ambient compost per una dotzena de joves estudiants del Lycée Comte de Foix i que va néixer el mes de març passat arran de les protestes contra el canvi climàtic que joves d’arreu del món van dur a terme.

tracking