Obres públiques

Marsol vol que The Cloud sigui un gran espai públic

La cònsol va assistir ahir a la recepció final de les obres i avui ja s’hi poden instal·lar les terrasses

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cònsol major de la capital, Conxita Marsol, considera que l’espai ciutadà que s’ha obert a la zona on havia d’anar l’edifici The Cloud hauria de ser un espai diàfan i públic que la ciutadania en pogués gaudir, tot i que no veu malament que s’hi instal·lin les oficines d’Andorra Telecom, tal com va explicar al Consell General el ministre d’Ordenament Ter­ritorial, Jordi Torres. “Des del comú reivindiquem que allò és ideal perquè sigui un espai públic i en veure-ho així acabat encara ens agrada més a tots, al comú i als ciutadans, i seguirem treballant en aquesta línia”, afirma. Precisament ahir mateix es va fer la recepció provisional de l’obra, és a dir, que es dona per finalitzada, i des d’avui les terrasses dels establiments de la zona ja poden posar les taules i les cadires, tot i que el material que hi ha al centre es retirarà durant els pròxims dies. Marsol va afirmar que seguiran negociant amb el ministre per arribar a un acord i trobar un projecte que agradi a les dues parts. “Estic contenta que es vegi la necessitat de deixar-hi més espai, per tant, ens satisfà veure la plaça que s’ha fet, però sempre demanarem més”. En aquest sentit, valora positivament la instal·lació de les oficines perquè “aporten moviment i això és important per a la zona. A més, és una de les possibilitats que ja havíem discutit amb el ministre”.

Els treballs d’arranjament d’aquesta plaça han costat prop d’1,2 milions d’euros, dels quals la parapública s’ha fet responsable de 150.000, una xifra que la cònsol considera “bona” per uns treballs “tan importants i que sobretot han permès pacificar el trànsit, perquè serà un espai totalment per a vianants”. A l’altra banda de la plaça encara faltarà instal·lar el jardí vertical sobre la façana de l’edifici, què s’acabarà per la festa major.

Andorra Telecom, a The Cloud

Per la seva banda, el ministre Jordi Torres va aprofitar la pregunta del conseller del PS Jordi Font, en seu parlamentària, per abordar el futur de la parcel·la. El titular d’Ordenament Territorial va afirmar que “l’objectiu final de la companyia i del Govern és que Andorra Telecom disposi les seves oficines en aquest indret”. “És cert que en aquell espai és on volem ubicar les instal·lacions [de la parapública]”, va insistir. No obstant això, Torres va voler deixar clar que la manera com es farà aquest moviment encara està per veure. De fet, el ministre va posar en relleu que el Govern decidirà “abans que finalitzi el 2019” exactament “què es farà en aquesta zona”. El procediment, va continuar, és que primer el consell d’administració d’Andorra Telecom analitzi les possibles propostes i que posteriorment la junta general d’accionistes ho validi, perquè “es tracta d’un actiu molt important” de l’empresa telefònica. “Nosaltres ja estem treballant en les diferents solucions del projecte, però no puc avançar res”, va admetre Jordi Torres. En aquest sentit, el ministre va posar sobre la taula un conveni signat amb la corporació d’Andorra la Vella el maig d’enguany per a l’ús comunal i temporal de la parcel·la. Segons Torres, aquest pacte estableix una cessió de sis anys, tot i que “si Andorra Telecom decideix resoldre el conveni té un preavís de dos mesos per cada any que falti”. És a dir, va continuar, “en dotze mesos el podríem resoldre amb la intenció de disposar d’aquell espai”. A més a més, en aquest cas el comú tindria dos mesos per “retirar els elements instal·lats i deixar l’espai en la mateixa condició que el va rebre”.

Per tant, tal com van lamentar els representants socialdemòcrates, les inversions que ha fet la capital quedarien en no-res si es construeix un nou edifici per a Andorra Telecom. Des del PS, Font va recordar que “la despesa de 3,5 milions d’euros no ha servit per a res” amb relació a The Cloud. “Ara tenim el veritable núvol perquè no sabem encara què s’hi farà”, va sentenciar Font.

Marsol vol que The Cloud sigui un gran espai públic

tracking