Gravacions compromeses

“Salvar el cul als Cierco amb l'autorització del president [Rajoy]”

Les converses apunten que l’ex-president espanyol va fomentar la conspiració

“Salvar el cul als Cierco amb l'autorització del president [Rajoy]”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les accions conspiratives contra Andorra comptaven amb múltiples suports dins del govern espanyol, la justícia espanyola, la policia i altres organismes de l’Estat. En les converses gravades es posen damunt de la taula els noms dels que hi participen o els que volen que hi participin.

Quarta conversa

Javier Iglesias es va convertir en l’advocat de confiança del PP quan Cospedal va arribar a la secretaria general i li va encarregar que es fes càrrec de la defensa de l’extresorer del partit Álvaro Lapuerta. Villarejo diu que ha estat en una reunió amb Cospedal i Iglesias. Diu que ha contactat amb Iglesias “a través de la Cospe. Jo només hi vaig estar un cop, però l’he vist. L’únic és que no exageri, no és dels que exageren Javier, no és un paio que s’apunta i que ven burres... és molt moderat, al contrari”.

Pedraza, Villarejo i De la Joya expliquen que dins de la conspiració cal la intervenció del director del Centre d’intel·ligència contra el terrorisme i el crim organitzat (CITCO), José Luis Oliveira, al qual es refereixen com Pepelu o Oli. Oliveira aspirava a ser director adjunt d’operacions de la policia (DAO), que és el número dos del cos. Expliquen que l’estratègia és “per salvar el cul als Cierco” i que la feina que estan fent amb els expropietaris de BPA, segons la conversa revelada per Público, es fa “amb l’autorització del president [Mariano Rajoy]”. Els tres comensals dissenyen com li explicaran a Pepelu la feina, que consisteix a atacar Andbank i salvar els Cierco. Com a recompensa serà nomenat DAO.

"Villarejo, Javier i Cospedal" (Público.es)


Cinquena conversa

Pedraza diu que “[Oliveira] es quedarà acollonit perquè ho hem treballat des del principi i tu m’has dit que el teu gran amic vol ser DAO i i jo estic cor­rent, volant, perquè tu m’ho has demanat”. De la Joya indica que “s’han de prendre les mesures per salvar el cul als Cierco i que ell sigui DAO. I tenim la informació nuclear i en això fa mesos que treballem, però no hem volgut dir-li res perquè potser no aconseguíem les proves i que en el moment en què les hem aconseguit.. ens asseiem amb ell”. Pedraza comenta que “el primer és seure amb ell. I que la setmana passada hi va haver reunió amb El Largo i el president del govern [Rajoy]...”. Villarejo conclou que “la prova que fa mesos que estem treballant és quan jo faig l’acte notarial al setembre”.

"Salvar el culo a los Cierco para que Oli sea DAO" (Público.es)


Menció a Joan Carles I

Villarejo s’està referint a les notes informatives elaborades per ell entre l’octubre del 2014 i principi del 2015, i que va entregar als germans Cierco perquè actuessin contra el seu enemic, el cap d’afers interns de la policia, Marcelino Martín Blas, que l’estava investigant pel cas del pequeño Nicolás, en què també està implicat De la Joya. Villarejo vol donar un altre rejonazo a Martín Blas, Andbank i, de pas, menciona el rei emèrit, Joan Carles I. Cal recordar que Vilarejo va ser qui va fer públiques unes converses gravades amb la suposada amant del rei emèrit.

Sisena conversa

Villarejo comenta que “potser ha arribat el moment de perquè fica vostè mà en el tema Andbank... Doncs Marcelino [Martín Blas] rep instruccions del CNI perquè ell ven, i jo no m’ho crec, que darrere hi podria haver algun problema amb l’emèrit i cosa que jo no veig enlloc, però l’altre per apuntar-se el tanto... i és ell qui ho boicoteja tot dient que ho fa ‘en nom de’, però jo no crec que aquest senyor [Joan Carles I] estigui dar­rere de cap tema. És aquest individu [Martín Blas] i per això se li fot un rejonazo”.

""Darle un rejonazo a Andbank" y al comisario Martín Blas" (Público.es)


“Salvar el cul als Cierco amb l'autorització del president [Rajoy]”

“Salvar el cul als Cierco amb l'autorització del president [Rajoy]”

“Salvar el cul als Cierco amb l'autorització del president [Rajoy]”

tracking