Gravacions compromeses

Els germans Cierco van conspirar contra l'Estat

Les converses de l’excomissari Villarejo i del mitjancer entre els expropietaris de BPA i el govern de Rajoy mostren com es van dissenyar els atacs contra Andorra

Els germans Cierco van conspirar contra l'Estat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’excomissari de la policia patriòtica espanyola i actualment empresonat per pertànyer a una organització criminal José Manuel Villarejo tenia com a costum gravar la major part de les trobades que mantenia per poder fer després xantatge si era necessari. Quan va ser arrestat part de les gravacions van ser comissades i el diari digital espanyol Público va revelar ahir una conversa en què s’explica com els germans Cierco van formar part d’una conspiració múltiple contra Andorra. Les converses es poden escoltar de forma íntegra a la pàgina web del Diari diariandorra.ad.

En la conspiració prenen part els expropietaris de BPA, el govern espanyol de Mariano Rajoy, María Dolores de Cospedal, el fiscal anticorrupció Moix, els policies de les clavegueres de l’Estat i una sèrie de personatges que fan d’intermediaris. Els objectius són atacar l’Estat, el Govern, el sistema financer, Andbank i tota una sèrie de víctimes col·laterals. Un home clau en el vincle és l’advocat que tenen els Cierco a Espa­nya, Javier Iglesias Redondo (citat com El Largo). És el lletrat de confiança de la llavors secretària general del PP, María Dolores de Cospedal. Iglesias és el pal de paller de la connexió entre els Cierco i el govern espanyol per a la conspiració contra Andorra.

La conversa gravada en què s’expliquen els plans conspiratius té lloc el 19 de gener del 2017 en un dinar entre José Manuel Villarejo, el seu amic Adrián de la Joya (detingut el maig del 2109 a Suïssa per corrupció) i Alberto Pedraza, que era l’encarregat de coordinar la relació entre els germans Higini i Ramon Cierco i el govern de Mariano Rajoy.

Primera conversa

La primera conversa revelada fa un balanç de la situació entre Espanya, Andorra i els Cierco. Alberto Pedraza explica que ja ha començat la negociació entre els Cierco i el govern de Rajoy per atacar Andorra. Pedraza diu: “Estic portant la negociació amb el govern d’Espanya, que ja ha començat. Aquí hi havia una part de la línia típica de la gent mediocre i mierdera a qui s’ha que dir a tot que sí i amb paños calientes [...]. A Andor­ra són una banda d’assaltadors de camins, d’antics traficants de qualsevol cosa i del tret a la nuca. No us cregueu, que ens estem enfrontant a un Govern [d’Andorra] per molt petit que sigui. Punt 1, un Govern elegit democràticament. Punt 2, els que tenen una vinculació, tots, absolutament tots, amb el trapicheo de qualsevol tipus, tant hi fa el recanvi, el tabac, la droga, els diamants... tot. Aquesta gent que no serveix passar i dir-li que guapa que ets, no. Aquesta gent [Andor­ra] s’ha rigut d’Espanya, del govern d’Espanya, de la poli d’Espanya, de Montoro. Abans i durant, ho continuaran fent i venen aquí els gilipolles i van i els mengen la polla. Si això segueix així, ni El Largo [Javier Iglesias Redondo], ni Rajoy, ni Catalá [exministre de Justícia amb Rajoy], ni Montoro [exministre de Finances ], ni el ministre de l’Interior [Juan Ignacio Zoido], que no fan res. Als Cierco els donaran i si els donen, a nosaltres ens foten.”

"A los Cierco les van a dar y si les dan, nos joden" (Público.es)


Segona conversa

La segona part de la conversa parla de la relació entre els Cierco i Villarejo. Pedraza explica que s’ha reunit amb els Cierco perquè se n’adonin que cal que Villarejo pugi a declarar davant de la Batllia. S’entén que també participa en la conversa Javier Iglesias, El Largo, com a advocat dels Cierco. A la conversa hi ha dues referències confuses. D’una banda, parlen d’un notari d’Andorra que seria amic del cap de Govern (Toni Martí). De l’altra, es fa menció que els Cierco han de seguint donant “metall” a Villarejo perquè continuï. No és clar si es refereix al fet que li han de continuar pagant diners o si li han de donar més documents perquè ataqui a l’hora de declarar. Pedraza l’ha convençut, pel que diu, que en comptes de venir a declarar davant un notari a Andorra ho faci a la Batllia.

Pedraza diu: “Joder macho, porta moltes hores amb això... I llavors El Largo... El Largo sí que la veritat ho està fent bé. Jo li estic donant una mica de canya perquè no sigui tan mierdilla... Largo, no podem anar així per la vida tronco... Com tu i ell... Jo no soc així, anem a posar una mica de heavy metal [donar més canya]. [...] Pepe ve aquí, per Déu, al notari [s’entén que una declaració de Villarejo davant de notari era la fórmula que volien l’advocat o els Cierco i amb la qual Pedraza no està d’acord]. Però no sigueu tontos. Sou tontos. Sabeu el que fa el notari, tonto pollas, agafa el seu amic, el cap de Govern, i li dona l’escriptura i quedarem com cagancho. Aquí o es ve a seure davant del jutge amb munició, tenim part d’ella, o bé a liar la mundial. I que li reconeguin una miqueta d’Espanya i dels huevos que li ha posat. Per suposat que em vaig posar com un animal i els paios [Cierco] al final m’han donat la raó. No sé si em donen la raó i es caguen en el meu pare, però no aniran a ensenyar a Pepe [que només vagi al notari] perquè no em surt a mi de la polla, perquè no val per a res, perquè és el mateix de llavors i semblarem uns merdes, aquests paios no tenen res i tenen focs artificials i ja el jutge si tarda un mes o dos és un problema d’ells [Cierco]. Ell [Villarejo] puja [a Andorra], balla una miqueta, li continueu donant metall i acabem. Per què? Li dic, perquè vosaltres no us heu adonat que tot això cal endurir-ho.”

"A Pepe le seguís dando metal" (Público.es)


Tercera conversa

Pedraza explica aquí com es va ordir el dossier que es va fabricar per atacar Andbank i el seu consell d’administració. Per entendre la conversa cal recordar que Higini Cierco es va reunir amb el fiscal anticorrupció Manuel Moix (dimitit després de múltiples escàndols i revelació de comptes a Panamà) i li va entregar documentació contra Andbank. Entre els documents, el que més va transcendir va ser el de Marta Fer­rusola com la mare superiora. Els documents que buscaven una causa contra Andbank i els seus dirigents a Espanya estaven manipulats, segons recentment ha establert una sentència.

Pedraza diu que “s’està preparant un informe força heavy metal que deixa Andbank i el seu consell d’administració”. Villarejo intervé per dir que “això seria la polla”. Pedraza continua explicant que “Javier [Iglesias] està preparant un document amb les implicacions penals que ha comès Andbank, és a dir, el president del Govern [se suposa que Toni Martí] és el seu germà, tinc la connexió lligada, documentada, i els anem a fotre una hòstia aquí a l’Audiència Nacional amb l’autorització del ministre de Justícia [Catalá], de Maza [el difunt fiscal general de l’Estat amb Rajoy, José Manuel Maza], del Mazo, de su puta madre, del Moix i de tots. Perquè el ministre diu que li ha dit el president [Rajoy]: ‘Escolta, m’agradaria que fessis una Audiència Nacional nova. Utilitza Javier que fa trenta anys que treballa aquí i que et digui com ho faríem’”. Villarejo pregunta si Javier és Javier Zaragoza. Pedraza li respon que Javier és El Largo. I segueix, “[...] El Largo ja està que aquí anem a endurir el tema i que anem a fotre una hòstia a Andbank que et cagues [...]”.

"Las cuentas de los Pujol y Javier 'El Largo'" (Público.es)


Fer pagar 400 milions a l’Estat

Aquí Pedraza ja avança que la idea és amenaçar Andorra perquè si no s’abonen els prop de 400 milions d’euros que la família Cierco demana a l’Estat per la intervenció de BPA s’enduran per endavant el sistema financer del Principat. I afegeix que forçaran Andorra a pagar els 400 milions ni que el Principat hagi de fer un pla de pagament a “cent anys”. Destaca que “llavors anem a posar-ho tot molt al límit, tot molt al límit, per saltar pels aires o aixecar el peu i que els andorrans acceptin a més, perquè ja no només vaig a anar només que els deixin en pau [els Cierco a la justícia andorrana], sinó que acceptin que s’han endut el banc [BPA] per endavant i que ha estat en connivència amb Andbank i hauran de fer un pla de pagaments a 20, 30 o 100 anys dels 400 [milions que reclamen els Cierco]. Ja no anem a demanar diners, una polla. Aquí es demana tot perquè si ens enduem el sistema financer per endavant tenim dades de com s’han rigut d’Espanya”.

Ramon Cierco.

Els germans Cierco van conspirar contra l'Estat

Els germans Cierco van conspirar contra l'Estat

tracking