Societat

El comerç del Pas, fart dels talls a la carretera

Afectats per obres a l’RN20, la vaga de treballadors del Samur i els armilles grogues

El comerç del Pas, fart dels talls a la carreteraARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un cop més, els comerços del Pas de la Casa es van veure afectats pels talls a la carretera d’accés des de França durant la celebració de la novena edició del mercat de les oportunitats, la Grande Braderie. L’afluència de visitants va ser inferior a l’esperada. “Hem tingut sort amb el temps i hem treballat força, però podria haver estat millor”, va afirmar Òscar Ramon, president de l’Associació de Comerciants i Veïns del Pas de la Casa. D’altra banda, des de la Iniciativa Publicitària, l’organització encarregada de l’esdeveniment, es creu que “hi ha hagut menys participació que l’any passat, i tenint en compte tota la publicitat que hem fet hauria d’haver vingut més gent”, va dir ahir el seu president, Jean-Jacques Carrié.

Els motius principals que van causar aquest minvament tenen lloc, en gran part, per les obres d’arranjament de la carretera RN-20 en el tram del pont a Hospitalet, i pels talls per part dels treballadors de l’hospital de Tolosa i els armilles grogues a l’altura de Tarascó i Pamiers. Tot i l’esperança dels comerciants de la vila a recuperar part de les pèrdues sofertes al maig, la celebració de la Grande Braderie no va tenir gaire èxit. “S’esperaven unes 6.000 persones i n’han vingut moltes menys”, va lamentar Carrié.

El servei de Mobilitat va confirmar diumenge que hi va haver fins a tres quilòmetres de retencions des de primera hora de la tarda fins a les vuit del vespre, i els talls a la carretera van provocar retencions de fins a dues hores entre Tolosa i Pas de la Casa.

Des d’InPub van recordar la necessitat de donar una solució a la problemàtica dels accessos per França, ja que durant tot l’any i per diversos motius la carretera ha estat tallada i “ha bloquejat l’entrada a Andorra i al Pas de la Casa, automàticament”, va assenyalar Carrié. De tota manera, va destacar que si les obres segueixen durant els mesos vinents “tindrem un problema, i el que ens fa por és no trobar una solució amb França de cara a la temporada d’estiu”, ja que els mesos de juliol i agost acostumen a ser els de més baixa afluència a la vila, i “les reformes faran que encara ho siguin més”. I va sentenciar que “des d’Andorra no sabem com solucionar-ho, nosaltres no podem fer res pel que fa als problemes de França”. Paral·lelament, Ramon va afirmar que les obres i reformes a la vila i a l’entorn “a la llarga aniran a millor”.

tracking