Reportatge

Mai por! A innovar

El cos de ball del Morabanc vol recuperar l’equip de ‘cheerleaders’ i ho vol fer introduint-hi nois. Ahir es van fer les proves a Caldea per escollir una part dels integrants que hauran d’ajudar a animar el públic perquè tots junts ho transmetin a l’equip de bàsquet.

Mai por! A innovar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Morabanc està decidit a recuperar les Snow Cheers, el cos de ball de l’equip que va desaparèixer la temporada passada. Per fer-ho van convocar ahir una desena de noves aspirants amb una novetat important, també hi havia nois, i és que l’entitat aspira a formar una plantilla mixta on ells participin igual que les noies. “La nostra idea és que dels vuit que sortirem als partits, sis fossin noies i dos nois, per exemple o quatre i quatre. Fins i tot en dies especials, com ara Nadal, podríem sortir tots alhora”, destaca la Tamara Martos, una de les entrenadores de l’equip que ahir va dirigir les proves d’accés amb la Natàlia Gambin. “Els cossos de balls no han d’estar formats només per dones. A ells també els agrada ballar i junts podem fer coreografies més interessants”, comenta. Gambin afirma que “és un debat fals” el sexisme en els equips de cheerleaders, ja que té molt clar que no estan allà per ser joves i maques sinó perquè saben ballar i transmeten “amb els moviments corporals uns ànims al públic que repercuteixen en l’equip”.

La prova es va fer a Caldea i fins allà es va dirigir el Christian Ruiz, un dels dos nois que s’hi van presentar, disposat a ser un dels primers Snow Cheers. “Va ser la Tamara qui m’ho va proposar perquè volia fer una cosa diferent i crec que pot servir per canviar la situació. A mi m’agrada molt ballar i nosaltres també ho hem de poder fer”. A més, afegeix que “podem trencar barreres i espero formar part de l’equip”.

La resta de candidates eren noies com la Berta Casanovas qui, a punt de marxar a estudiar a fora, vol passar el darrer any al Principat ballant i vibrant amb el seu equip. “Sóc molt fan del bàsquet i vaig sovint al pavelló a veure els partits, i sempre m’havia cridat l’atenció quan sortien les cheerleaders. Ballo des de fa anys i per a mi és una bona oportunitat per tornar-hi”. També ho és per a la Berta Coromines, qui ja havia estat Snow Cheer anteriorment, i destaca la importància que té el cos a l’hora d’animar el públic i amb ell l’equip. “Tinc moltes ganes de poder animar la gent i que repercuteixi en benefici de l’equip. A mi m’agrada molt el bàsquet també, i per això compaginar-ho amb el ball seria ideal”, confessa.

Les snow cheers seguiran fent més proves per tancar la plantilla, ja que com si es tractés de l’equip de bàsquet, a finals de mes hauran d’iniciar els entrenaments amb la vista posada a la presentació oficial de l’equip al setembre i l’inici de la temporada a l’octubre.

tracking