La fiscalia acusarà Gea de blanquejar els fons desviats

El ministeri públic considera que hi va haver autoblanqueig per netejar els diners de la suposada apropiació indeguda de què se l’acusa

La fiscalia acusarà Gea de blanquejar els fons desviatsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La fiscalia té previst acusar Tomàs Gea de blanqueig perquè suposadament hauria netejat els fons que hipotèticament va desviar de la Federació de Futbol (FAF). L’acusació es basaria en el fet que l’ex-secretari general de la FAF hauria fet un autoblanqueig per poder legalitzar els diners que suposadament va obtenir de forma irregular. El blanqueig se sumaria als càrrecs d’administració deslleial, apropiació indeguda i frau a la CASS dels quals ja se l’està acusant. El ministeri públic hauria demanat a la batlle que incorpori aquest nou supòsit dins de la instrucció del cas. La neteja dels diners s’hauria produït per diferents motius i hauria estat seguida, segons fonts properes al cas, al llarg dels dos anys que va tenir lloc la investigació de l’home fort de la federació. Gea continua en presó provisional després que se li hagi negat la petició de llibertat que va plantejar el seu equip jurídic. El secretari general es troba empresonat juntament amb el tresorer, José García.

La Federació de Futbol va expressar ahir, a través de la presidenta en funcions, Elisabet Pirot, que amb relació als acusats “per nosaltres són innocents i llavors la justícia dirà, però per nosaltres existeix la presumpció d’innocència de tots”. El vocal de l’entitat, Pere Marsenyach, va destacar que un cop han tingut coneixement del contingut del sumari, disponible per a la federació ja que es va personar a la causa, els directius estan “molt tranquils”. Sobre l’afer no van voler anar més enllà perquè “no volem jutjar la gent abans, s’ha fet massa últimament”, segons Marsenyach. La directiva va deixar clar que no contestarien a més preguntes sobre l’afer Gea perquè “deixarem que treballi la justícia”.

El vocal de la junta va referir-se a les crítiques de quatre clubs respecte que no se’ls havia facilitat la informació explicativa dels comptes del 2018. En aquest sentit, va comentar que “no sabem res sobre aquestes notícies que surten a la premsa i que els quatre clubs aquests estan fomentant, nosaltres en cap moment els hem negat la informació i no han vingut mai a demanar-la”. Marsenyach va preguntar-se “de què es queixen si no en tenen cap motiu, en cap moment han vingut a la junta o a la federació i ens han preguntat quant costa això o això altre, ja que en cap moment ens han demanat informació”.

LA FEDERACIÓ PREVEU ELECCIONS AL SETEMBRE VINENT

La Federació Andorrana de Futbol va convocar ahir una assemblea general extraordinària que està prevista per al dia 24 o 29 de juliol. Aquesta tindrà només un punt a l’ordre del dia: la convocatòria d’eleccions, que s’haurien de celebrar ja al mes de setembre i que, per tant, afectarien el calendari de competicions esportives, que podrien començar a l’octubre. “Ha arribat un punt que per al benestar de la federació creiem convenient fer d’aquest l’únic punt de l’ordre del dia i convocar eleccions”, va declara Elisabet Pirot, presidenta en funcions. “El més important ara mateix és el futbol”, va subratllar el vicepresident, Alfonso Martín. La junta directiva actual presentarà la seva dimissió en bloc i deixa en mans de la propera aquest afer, igual que l’aprovació dels comptes de l’entitat. “Ens ha arribat de bona veu que aquests quatre clubs no ens aprovarien els comptes. El millor és fer les eleccions i la propera junta ja aprovarà els comptes”, va aclarir el vocal Pere Marsenyach. Els equips als quals fa referència Marsenyach són l’Inter Escaldes, La Massana, la UE Santa Coloma i l’FC Encamp. Precisament aquest últim, segons va explicar el vicepresident en funcions, Alfonso Martín, ha sol·licitat informació econòmica a la junta: “Me l’han demanat i estic esperant que la vinguin a recollir, volien les despeses que tenien els equips base de l’Enfaf.” En aquesta línia, Marsenyach va deixar clar que “és un projecte exclusiu de la FIFA, que aporta 275.000 euros, destinats a l’Enfaf. Si l’Enfaf desapareix els diners no van a cap club de la lliga andorrana”.

La fiscalia acusarà Gea de blanquejar els fons desviats

tracking