Medi ambient

L'executiu reparteix unes 40.000 bosses tèxtils reutilitzables

L’objectiu és treballar per reduir el consum de les de plàstic d’un sol ús

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb la voluntat de seguir treballant en la reducció del consum de plàstics d’un sol ús i, coincidint amb el Dia internacional lliure de bosses de plàstic, el Govern va repartir ahir 40.000 bosses tèxtils reutilitzables a les seccions de fruita i verdura dels nou principals centres comercials del país. Amb aquesta iniciativa, el ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat va fer un primer pas per començar a conscienciar la població i els principals distribuïdors que “l’ús del plàstic per a les bosses s’ha d’anar reduint gradualment fins a la seva eliminació”, va explicar la ministra Sílvia Calvó.

Les 40.000 bosses es van repartir de forma gratuïta i a partir d’avui el client les haurà de pagar. A Andorra 2000, el centre comercial al qual es va desplaçar la ministra, tindran el cost d’un euro, tot i que es pretenen “impulsar accions promocionals i modificar el disseny de les bosses per poder abaratir-ne el cost i fer-lo més assequible al consumidor”, va afirmar Antoni Miralles, el director del centre. Des de la implantació del reglament per a la reducció del consum de bosses de plàstic l’any 2017, quan es va fer pagar pel seu ús, s’han reduït 600.000 bosses plàstiques de la compra i s’espera que el reglament també ajudi a reduir aquestes bosses d’un sol ús. “Hem de conscienciar la població per poder acabar amb els plàstics als centres comercial”, va declarar Miralles.

L’any que ve, Govern, amb la complicitat dels ciutadans, els comuns i les associacions, iniciarà l’elaboració del pla d’economia circular, “on volem fer un pas més ambiciós en matèria de reducció de plàstics d’un sol ús”, va exposar Calvó. En la mateixa línia, va manifestar que han volgut començar pels grans centres comercials perquè són els majors distribuïdors de bosses de fruita i verdura, i més endavant “mirarem d’estendre la campanya a la resta de centres del país”.

Miralles va plantejar que cal començar amb campanyes com la de l’executiu per, progressivament, prendre mesures més restrictives, ja que “la bossa ha cobert un paper molt important a la nostra societat, però ara s’ha convertit en un veritable problema”.

L'executiu reparteix unes 40.000 bosses tèxtils reutilitzables

L'executiu reparteix unes 40.000 bosses tèxtils reutilitzables

tracking