L'Audiència Nacional confirma l'absolució de Besolí i Rosell

La sala d'apel·lació rebutja la petició de la fiscalia per condemnar els processats pels delictes de blanqueig

Crítica de politització al 'cas Rosell i Besolí'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La sala d'apel·lació de l'Audiència Nacional ha confirmat definitivament l'absolució de Joan Besolí i Sandro Rosell per l'acusació de blanqueig pel presumpte cobrament de comissions dels partits de la Confederació Brasilera de Futbol i de pertànyer a un grup criminal, causa que els va mantenir 21 mesos a presó. Els magistrats rebutgen la petició del ministeri fiscal que al·legava que hi havia hagut una apreciació errònia de la prova que havia portat a no condemnar els processats i consideren que no hi ha tal error perquè s'ha analitzat en detall gran part de l'activitat de les proves aportades durant el judici oral.

El tribunal espanyol insisteix que la sentència apel·lada per la fiscalia està raonada i considera que construeix un relat de fets que atorga major veracitat "a certes proves i indicis que porten a la versió exculpatòria" de l'exconseller lauredià i de l'expresident del Barça.

La dona de Rosell, Marta Pineda, i la resta d'acusats, Pedro Andrés Ramos, Shahe Ahannessian i José Colomer queden també absolts dels delictes que se'ls imputaven.

tracking