Ensenyament

El director del María Moliner acusa una docent de la denúncia

Considera que va ser ella qui va fer públic el seu informe quan va demanar signatures als pares

El director del María Moliner acusa una docent de la denúnciaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director del col·legi María Moliner, Javier Alfaya, acusa una de les docents i representant sindical d’estar darrere de la denúncia que Comissions Obreres (CCOO) va presentar davant la fiscalia general espanyola i el ministeri d’Educació del país veí en la qual l’acusaven de vulnerar la llibertat sindical. Alfaya desmenteix “absolutament” les acusacions contra ell i manifesta que va ser la mateixa docent, avaluada negativament, qui va difondre el seu informe d’avaluació quan va demanar signatures de pares, mares i companys per queixar-se de la seva situació. L’avaluació als docents sobre la seva feina a les aules es fa un cop cada dos anys i, en cas de no passar-la satisfactòriament, han de tornar a Espa­nya. La difusió de l’informe va ser precisament un dels punts que CCOO va afegir a la denúncia per acusar el director del centre. Alfaya considera que les acusacions són “una sèrie de fal·làcies”, però exculpa el sindicat, “que és molt seriós i democràtic”. “Hi ha alguns dels membres que l’utilitzen per defensar els seus interessos personals”, explica.

El sindicat també va acusar el director de segrestar propaganda sindical i de negar als treballadors el permís per anar a votar a les eleccions sindicals. Sobre aquest tema, Alfaya considera que “no se m’acudiria vulnerar un dret fonamental, ni tinc competències per fer-ho, perquè els permisos de difusió venen de Madrid”. “Som uns simples transmissors d’informació”, hi va afegir. Alfaya recorda que els dies previs a les eleccions estava de viatge escolar a Berlín i Cracòvia, “precisament amb un projecte en defensa de la democràcia”. “És curiós que se m’acusi quan estava a fora”, explica. El director del centre admet estar tranquil, ja que assegura que té proves de com s’ha difós la informació. “Quan algú em sol·licita espais, sigui del sindicat que sigui, li contesto afirmativament amb registre de sortida de la resposta i això està recollit”, assegura Alfaya.

Unes eleccions transparents

En tot cas, el director del centre considera que “les eleccions sindicals es van dur a terme amb rigor i transparència”, i manifesta que una de les proves és que hi va haver una participació del 80%, una consideració que comparteix l’ambaixador d’Espanya, Àngel Ros, i la consellera d’Educació espanyola, Yolanda Varela. “Mantinc tota la confiança en el director”, manifesta Ros, i assegura que “si des de l’ambaixada o el col·legi s’hagués volgut no facilitar la propaganda no s’hauria donat aquest percentatge de vot”. D’altra banda, Varela expressa la seva sorpresa per “unes acusacions molt greus”. “No tenen cap fonament, sempre han tingut la nostra col·laboració quant a difusió d’informació”, explica la consellera d’Educació espanyola.

tracking