Mort a la carretera

Una dona mor en un accident a la Massana

Una dona de 53 anys perd la vida en un xoc amb tres vehicles implicats

Una dona mor en un accident a la MassanaÀlex Soldevila / RTVASA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una brutal col·lisió amb tres vehicles implicats a la CG-3, molt a prop de la caserna de bombers de la Massana, va provocar ahir la mort d’una dona resident de 53 anys. Els fets van succeir a un quart d’una del migdia i l’origen, segons van explicar fonts policials, apunta una maniobra irregular d’un altre dels conductor implicats, també resident i de 69 anys. L’home circulava amb un Mercedes Benz S 600 en direcció Ordino quan va fer un avançament en una zona no permesa. La maniobra va provocar un impacte lateral amb el cotxe que conduïa la víctima, un Suzuki Ignis, que circulava en sentit contrari, i que la conductora en perdés el control i acabés impactant contra el tercer vehicle implicat, una furgoneta Volkswagen California que també es dirigia a la Massana. El Suzuki de la víctima va quedar bolcat damunt la vorera del marge de la via.

La proximitat de la caserna de bombers massanenca va fer que les dues dotacions que es van desplaçar al lloc fossin les primeres a arribar. Després s’hi van sumar dues dotacions més de la capital. Els bombers van treure la conductora del cotxe amb una parada cardiorespiratòria i els intents de reanimació van ser infructuosos. La conductora de la furgoneta, una dona també resident i de 36 anys, va resultar ferida i va ser traslladada a l’hospital Nostra Senyora Meritxell. Des del centre sanitari van informar a la nit que havia rebut l’alta durant el dia. L’impacte amb el Suzuki va destrossar la part davantera del seu vehicle.

Detenció

Les primeres constatacions dels agents de policia que es van desplaçar al lloc per iniciar la investigació de l’accident van derivar en l’arrest del conductor del Mercedes, un empresari de la parròquia d’Ordino, que va ser detingut pels presumptes delictes d’homicidi imprudent i lesions per imprudència. Segons fonts properes a la investigació, en la declaració davant els agents del cos d’ordre, l’home va explicar que havia fet una maniobra per esquivar el cotxe que tenia al davant, que havia frenat per fer un gir a la dreta i que el cotxe li havia marxat a l’esquerra. Llavors s’hauria produït l’impacte amb la víctima. Segons les mateixes fonts, l’home venia en un trajecte des de Sant Julià. Les càmeres sobre el lloc seran determinants per esclarir com es va produir exactament la col·lisió. També per comprovar la conducció del detingut, que va passar ahir la nit al despatx de la carretera de l’Obac a l’espera de passar avui a disposició judicial i declarar davant el batlle.

Tall de la carretera

L’impacte va provocar el tall de la carretera en aquell punt, el quilòmetre 5,960, en ambdós sentits de circulació i durant pràcticament tres hores. L’Agència de Mobilitat informava passades les tres de la tarda que la circulació estava establerta. L’opció per als conductors que havien d’arribar o sortir d’Ordino era agafar les car­reteres secundàries de l’Aldosa i Anyós. El tall va provocar retencions continuades en sentit nord a la Serra de l’Honor durant pràcticament les tres hores.

La víctima mortal era resident a Encamp. Ahir al vespre el comú de la parròquia enviava un comunicat de premsa de condol a la família i per informar que l’actuació de l’Esbart Sant Romà prevista per dijous al vespre al Prat Gran en el marc del cicle Encamp en clau de llum havia quedat suspesa en senyal de dol, ja que la difunta era mare d’un dels dansaires.

El d’ahir és el segon accident mortal a les carreteres del país durant el 2019 i dues les persones difuntes. L’anterior es va produir el 14 de febrer a la CG-1, a l’altura dels grans magatzems Punt de Trobada, i hi va perdre la vida una dona de 84 anys no resident, que viatjava de passatgera en l’únic turisme implicat i que conduïa el seu fill.

Accident lleu

D’altra banda, la policia va informar d’un accident a la CG-1 a Santa Coloma amb dos vehicles implicats i dues dones ferides de caràcter lleu.

Una dona mor en un accident a la Massana

tracking