Societat

Filloy explicarà els treballs de creació de l'institut d'habitatge

El ministre convoca una reunió de la comissió nacional de l’habitatge per a divendres vinent

Filloy explicarà els treballs de creació de l'institut d'habitatgeSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern donarà a conèixer aquesta setmana els treballs que s’estan duent a terme per posar en marxa l’institut d’habitatge, un dels compromisos electorals de l’executiu de coalició format per Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos. Precisament, el ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, va convocar ahir una reunió de la comissió nacional de l’habitatge per a divendres vinent. Segons van explicar des del Govern, durant la comissió s’exposaran els treballs que s’estan desenvolupant a hores d’ara per crear l’institut, que “ha d’algutinar totes les polítiques d’aquest àmbit”.

En aquest sentit, fonts de l’executiu van posar en relleu que el Govern de Xavier Espot “està estudiant diferents accions que s’han de dur a terme durant els propers mesos per tal de pal·liar la problemàtica de l’habitatge”. Aquest és, segons destaquen des del Govern, “un dels temes cabdals per a l’executiu per a la pròxima legislatura”. Tot amb la voluntat d’impulsar noves mesures que han de donar continuïtat a les iniciades durant l’anterior legislatura demòcrata de Toni Martí, com ara la creació d’un fons publicoprivat per desenvolupar projectes concrets.

La taula d’habitatge

En paral·lel, la trobada també inclourà en l’ordre del dia l’aprovació de la constitució de la Taula d’habitatge. Aquest organisme està format per alts càrrecs del Govern, representants dels comuns, el Raonador del Ciutadà i membres d’entitats privades com, per exemple, Andorra Banking, l’Associació de Propietaris de Béns Immobles, l’Associació de Contractistes d’Obra d’Andor­ra, el Col·legi d’Agents i Gestors Immobiliaris d’Andorra i l’Associació d’Empreses d’Allotjament Turístic. Cal destacar que també formen part de la taula algunes entitats públiques com ara Càritas Andorrana. Finalment, en el marc de la comissió nacional de l’habitatge, està previst compartir amb les entitats públiques i les privades el pla d’acció a seguir, ajustant-lo, si s’escau, i incorporant-hi la visió de tots els agents implicats.

tracking