Seguretat

El nombre de detencions va créixer un 45,6% durant l'any passat

La policia va arrestar 1.018 persones, de les quals 644 van passar a disposició judicial

El nombre de detencions va créixer un 45,6% durant l'any passatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de detencions registrades durant l’any 2018 va augmentar un 45,6% respecte a les xifres que es van donar un any abans, quan es van produir 699 detencions. Així, la policia va dur a terme l’arrest de 1.018 persones, una xifra que es dispara en comparació amb les que s’han vingut registrant en els darrers anys. De les persones arrestades l’any passat, 644 van passar a disposició judicial. En contrast amb anys anteriors, el 2018 cap persona va ser detinguda per extradició.

Quant a detencions per situació de residència, el grup que ha patit el major augment va ser el de no residents, amb una variació del 98,2% respecte a les dades del 2017. No obstant això, les detencions tant d’andorrans (23,8%) com de residents no andorrans (33,6%) també han augmentat durant el darrer any. D’altra banda, en desglossar les dades per nacionalitat, són l’andorrana i l’espanyola les que van registrar més arrestos durant el darrer any. L’espanyola en concret és la que ha patit un augment més gran en comparació amb les xifres del 2017. En el darrer any, les detencions a persones de nacionalitat espanyola han augmentat un 63,9%, mentre que les de persones andorranes han crescut fins al 23,8%.

Les detencions amb imputació d’estupefaents van ser les més nombroses, amb 187 arrestos, que es tradueix en un augment del 61,2% respecte a l’any anterior. La segona tipologia d’infraccions més nombrosa és la d’imputació d’agressió física o psíquica en l’àmbit domèstic, amb 96 casos. Cal destacar el fet que és una xifra que ha anat augmentat en els darrers cinc anys.

tracking