Demanen 25 anys per als peruans que van rebre suborns a BPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscalia peruana demana 25 anys de presó per a Jorge Cuba, exviceministre de Transports i Comunicacions, i sis persones més que haurien rebut suborns de la constructora Odebrecht a través de comptes a BPA. Els acusats haurien rebut suborns a canvi de la concessió d’obres públiques per al metro de Lima. Se’ls imputen els delictes de rentat d’actius i pertinença a una organització criminal. Segons l’acusació, recollida per mitjans peruans, Odebrecht hauria usat BPA per pagar els suborns per les licitacions, utilitzant empreses offshore. Per a la recepció dels actius il·lícits, segons l’escrit de la fiscalia, que “procedien de la Divisió d’Operacions Estructurades [la divisió dedicada exclusivament a pagar suborns], Antonio Carlos Nostre Junior i Barata [funcionaris d’Odebrecht] i Jorge Cuba, en contuberni amb els seus coimputats, van acordar la creació d’un compte en una societat offshore per a la recol·lecció dels actius il·lícits, motiu pel qual Luiz Eduardo da Rocha Soares [funcionari de la referida divisió] recorre als funcionaris de Banca Privada d’Andorra Andrés Norberto Sanguinetti Fangs i Francesc Xavier Pérez Giménez”.

Etiquetes:

El document se sosté en els testimonis de 104 ciutadans peruans, entre els quals exfuncionaris del ministeri de Transports, Provies i l’OSCE; a més dels policies que van participar en les perquisicions als domicilis. Al mateix temps, “s’han recaptat les versions de cinc persones a l’estranger. Tres de les quals són exexecutius d’Odebrecht: Barata, Carlos Nostre i Luis Eduardo da Rocha Soares. Els altres són els exdirectius de Banca Privada d’Andorra Andrés Norberto Sanguinetti i Francesc Xavier Pérez Giménez”.

L’acusació indica que “l’empresa Odebrecht transfereix actius de la Divisió d'Operacions Estructurades a les societats de Jorge Cuba i el seu nebot per valor de 6,7 milions de dòlars”.

tracking