La reclusa del nadó fa sis mesos que és a la presó per nou grams de cocaïna

La dona, que va ser jutjada ahir, va ingressar embarassada al centre penitenciari, on el nen ha passat els primers tres mesos de vida

La reclusa del nadó fa sis mesos que és a la presó per nou grams de cocaïnaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts va jutjar ahir la dona que va ingressar al centre penitenciari embarassada i que ara continua a la presó amb el nadó. La processada, de nacionalitat colombiana, es troba en presó preventiva des del mes de desembre, quan va ser enxampada introduint nou grams de cocaïna al Principat. Els fets van ocórrer, concretament, el dia 21. La dona, segons va relatar ahir davant el tribunal, va pujar a Andorra des del Pla de Sant Tirs, lloc on resideix, per comprar uns regals. Pocs dies abans, un amic de la família, i resident al Principat, va passar per casa seva per deixar-li una bossa de cocaïna, explicant-li que un conegut passaria a recollir-la per pujar-la a Andorra. Després d’uns dies, en comprovar que ningú es va presentar, la dona va trucar al seu amic, que li va demanar que li pugés la droga ella mateixa a canvi de 360 euros. La processada, amb el vehicle del seu marit, es va dirigir al Principat per fer les compres i portar la cocaïna a l’amic.

Etiquetes:

Una vegada a Andorra, els dos implicats es van veure a l’aparcament de l’Intersport, a Santa Coloma. Uns agents de policia que anaven de paisans van veure un intercanvi sospitós dins del cotxe, motiu pel qual van decidir seguir el receptor de la droga, que es desplaçava en motocicleta. Una vegada el van enxampar, aquest va revelar que la droga li havia donat l’acusada, que va ser interceptada a la duana quan es disposava a sortir del país. La quantitat total de cocaïna que va introduir al Principat va ser de 9,4 grams, la qual cosa no es correspon amb el preu pagat pel resident que la va obtenir, que nega haver portat la droga a casa de la processada perquè aquesta la introduís a Andorra. De fet, l’home assegura que li va demanar a la seva amiga que li pugés cocaïna, però que esperava que fossin un o dos grams, motiu que explica, segons la seva versió, que li donés menys diners dels que costava en realitat la mercaderia.

Ara, el ministeri fiscal demana una pena de dos anys i mig de presó, el pagament d’una multa de 1.000 euros i l’expulsió del país per un delicte de tràfic de drogues. La defensa, per la seva part, reconeix la comissió del delicte però posa en relleu que la processada no té antecedents, per la qual cosa demana que en aquesta pena de dos anys i mig de presó la part ferma correspongui als sis mesos que la dona ja ha passat al centre penitenciari. D’altra banda, demana que la multa sigui de 350 euros i que l’expulsió del país sigui només de cinc anys. Tanmateix, el lletrat va demanar la llibertat provisional de la reclusa previ pagament d’una fiança perquè pugui estar amb el nen fora de la presó, ja que considera que no hi ha risc de fuga. El fiscal s’hi va oposar.

REPORTATGE

Cocaïna per tancar negocis Un empresari procedent de la Comunitat Valenciana va ser jutjat ahir pel Tribunal de Corts acusat d’un delicte de tràfic de gran quantitat de cocaïna. L’home va explicar que va viatjar al Principat, d’on tenia permís de residència, per visitar uns clients. El motiu pel qual portava 55 grams de droga al damunt, segons va relatar, és que va haver de retirar-la d’un xalet del qual és propietari a la localitat castellonenca de Vinaròs, el qual havia de buidar perquè entressin uns nous inquilins. Amb la droga guardada en un necesser i al maleter del cotxe, l’home va sortir camí d’Andorra. Quan el van parar a la duana va negar portar drogues al vehicle, però els agents la van trobar ràpidament. En aquest punt, un dels agents assegura que el processat va declarar que no podia revelar a qui la portava per no posar-lo en un compromís, unes paraules que l’home nega haver pronunciat. Demanat pel tribunal per l’ús que pensava donar a la droga, el processat va explicar que la consum de divendres a diumenge, quan sopa amb socis i clients, per “tancar negocis”. Davant l’exposició dels fets, el ministeri fiscal va modificar la demanda de pena, passant de sis anys de presó a tres, d’una multa de 10.000 euros a una de 7.500 i d’una expulsió del país per 30 anys a una definitiva, a més del comís de la cocaïna i del vehicle. Per la seva banda, la defensa va demanar que es tingués en compte que la cocaïna que el processat portava al cotxe era per a consum propi a l’hora d’imposar la pena, que vol que sigui d’un mes de presó ferma i el pagament d’una multa de 500 euros. Quant a l’expulsió d’Andorra, la defensa apel·la l’arrelament personal i professional que té l’acusat amb el Principat, ja que té diversos negocis i és propietari d’un habitatge a Encamp.

tracking