Reportatge

Estafa per aparcar

Una targeta de crèdit cancel·lada va portar un home a ser jutjat ahir pel Tribunal de Corts acusat d’un delicte d’estafa. El processat utilitzava la targeta, que algú va perdre, per estacionar el vehicle en un aparcament del Clot d’Emprivat, on va gastar 977,65 euros.

Estafa per aparcarFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos treballadors d’un aparcament del Clot d’Emprivat, a Escaldes-Engordany, es van amagar a la caseta que hi ha darrere de la caixa. Esperaven l’arribada d’un home del qual tenien constància que havia estat cometent una estafa durant les darreres setmanes. Quan aquest va introduir la targeta de crèdit per pagar, van sortir i li van dir que la policia estava de camí, però aquest va fugir, deixant-se fins i tot el cotxe a l’aparcament.

Aquests fets van ocórrer el 10 de febrer del 2014. Els treballadors de l’aparcament comunal havien rebut notificacions del banc que un usuari havia estat pagant l’estacionament amb una targeta de crèdit cancel·lada, la pèrdua de la qual havia estat denunciada pel seu propietari, durant diverses setmanes. El presumpte culpable, que va ser jutjat ahir pel Tribunal de Corts, nega ser el protagonista de la història, però els dos treballadors el van reconèixer i també el seu vehicle, el mateix que va deixar a l’aparcament quan va fugir dels empleats que el van interpel·lar. Segons va explicar un d’ells, un vigilant de seguretat va veure com el processat va passar a la tarda a recollir-lo amb un company de feina, a qui va seguir amb el seu cotxe abans que es tanqués la barrera per tal de sortir de l’apar­cament.

En total, el processat va estafar presumptament 977,65 euros, els quals l’acusació particular, que representa al comú d’Escaldes, demana que es retornin a la corporació. La fiscalia vol una pena de 30 mesos de presó condicionals per un delicte major continuat d’estafa mitjançant targeta de crèdit, però la defensa en demana l’absolució perquè entén que no hi ha suficients proves per determinar que el processat va ser qui va fer els pagaments amb la targeta cancel·lada. Aquesta afirmació es basa en el fet que l’entitat bancària que els treballadors de l’aparcament van explicar que va retornar els pagaments irregulars era diferent a la que pertany la targeta, contradicció que considera clau en el relat dels fets. Així mateix, la defensa considera que en el moment de la identificació es va induir els testimonis a assenyalar el processat, ja que la fotografia que constava d’ell en els dossiers era més gran que la d’altres possibles culpables. A més, la lletrada va indicar que els horaris laborals d’aquest el fan incompatible amb la comissió del delicte, ja que els pagaments amb la targeta de crèdit cancel·lada es produïen sempre poc després de migdia i l’acusat assegura que no sortia de la feina fins a les vuit del vespre.

tracking