Política

Els partits celebren el suport de Macron a l'acord d'associació amb la Unió Europea

Consideren que la visita del 12 de setembre servirà per “reforçar” la figura del Copríncep

Els partits celebren el suport de Macron a l'acord d'associació amb la Unió EuropeaSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Copríncep francès, Emmanuel Macron, va reiterar durant la trobada amb el cap de Govern, Xavier Espot, el suport de França a Andorra en les negociacions de l’acord d’associació amb la UE. Un gest que han agraït tots els partits amb representació al Consell General. El president del grup liberal, Ferran Costa, considera que Macron ha “reforçat el rol que ha de tenir el Copríncep francès ajudant Andorra en allò que escaigui en relacions internacionals”. Així mateix, Costa celebra que l’Elisi hagi posat el 12 de setembre com a data per a la visita de Macron “perquè ja s’esperava anteriorment”.

Des del PS, Rosa Gili destaca el fet que el Copríncep “s’interessi pel país”. Respecte a les converses amb Brussel·les, Gili remarca que la de Macron “és una postura que ja fa temps que tenen els Coprínceps francesos”. “Ens sembla molt bé que continuem en la mateixa direcció”, sentencia. En paral·lel, la consellera del PS es congratula per la voluntat gal·la de donar continuïtat a les obres de millora de la carretera que uneix els dos països. I és que, segons Gili, “vist des de París pot semblar anodí, però per a nosaltres és molt important”. El president del grup demòcrata, Carles Enseñat, afegeix que la visita “referma la figura del Copríncep francès”. “Sempre hem tingut la sort de tenir ple suport dels nostres Coprínceps a les negociacions amb Europa”, recorda.

A terceravia valoren “positivament” que Macron hagi decidit visitar Andorra. El líder, Josep Pintat, subratlla que “és important” tenir el favor del president gal en l’acord d’associació. Per part de Ciutadans Compromesos, el president del grup parlamentari, Carles Naudi, afirma que “els Coprínceps ens han d’ajudar en les coses més importants i de cara a futur acords internacionals és molt positiu”. Des del sindicalisme, el secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, admet que la visita de Macron no servirà per explicar-li la situació social d’Andorra perquè “ja té prou maldecaps a casa seva”.

tracking