Societat

Protecció Civil alerta del perill molt alt d'incendi en zones d'Andorra la Vella

El llançament de coets i l’encesa de barbacoes estan prohibits per tal d’evitar possibles riscos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil va alertar ahir del perill molt alt d’incendi registrat en algunes zones d’Andorra la Vella, en especial aquelles boscoses i de prats. Durant el període de risc alt se suspèn l’encesa de fogueres per cremar rostolls, per exemple, fer enlairar coets o l’encesa de barbacoes, motiu pel qual es precinten els espais destinats a fer-ne com ara els berenadors. Durant el matí d’ahir també hi havia risc alt a Sant Julià de Lòria, però les condicions meteorològiques van canviar i el perill d’incendi a la parròquia laurediana va passar a ser baix. La cap d’àrea d’Implantació i Planificació de Protecció Civil, Yolanda Font, va explicar que “quan algú fa la comunicació als comuns que encendrà un foc o llançarà coets per alguna festa i hi ha alt risc d’incendi, totes aquestes actuacions se suspenen”. Durant situacions de vent fort o d’inversió tèrmica tampoc no es poden fer focs ni encendre coets.

Tot i que encara no hi ha previsió de cara a la revetlla de Sant Joan, Font explica que en un hipotètic cas que la situació d’alt risc d’incendi es mantingui fins la nit de Sant Joan, llavors tampoc es podrien fer enlairar coets. No obstant això, expressa que ha estat un escenari que mai s’ha donat. Font recorda que l’encesa de fanalets ja fa uns anys que està prohibida. “És una activitat que es va posar molt de moda però que era perillosa”, va explicar.

Des de Protecció Civil es va engegar una campanya, conjuntament amb els bombers, sobre la base del reglament d’encesa de foc amb el nom El foc no es un joc per fomentar la manipulació cor­recta dels elements pirotècnics.

tracking