Pena condicional per introduir 0,8 grams d'haixix al centre penitenciari

El Tribunal de Corts va decidir imposar-li una pena de nou mesos de presó condicional

Pena condicional per introduir 0,8 grams d'haixix al centre penitenciariFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts va condemnar la jove que va tractar d’accedir al centre penitenciari de la Comella amb una pedra de 0,8 grams d’haixix amagada als sostenidors. La pena imposada és de nou mesos de presó condicional, a més d’una multa de 30 euros, com a autora, en grau de temptativa, del delicte major de difusió de droga tòxica cànnabis en centre penitenciari. El tribunal també va condemnar la jove a dues contravencions penals de consum individual i en lloc públic de cànnabis amb el pagament de 150 euros per cadascuna.

Etiquetes:

La condemnada era menor de 21 anys durant el moment dels fets, que es remunten al 20 de juny de 2018, quan la jove va accedir al centre penitenciari amb la intenció de realitzar un vis-a-vis íntim amb la que llavors era la seva parella. Aquell dia va ser el primer en el qual es posava en marxa la prova pilot del vis-a-vis íntim a la presó, quelcom que va fer que es prenguessin més mesures de l’habitual en termes de seguretat.

Segons la versió del fiscal, la dels agents de seguretat i de la unitat canina que van testificar durant el judici que es va celebrar el 9 d’abril passat, la noia portava amagats a dins dels sostenidors 0,8 grams nets d’haixix, existència de la qual es va descobrir per ella mateixa, que va informar als agents de la situació en ser preguntada sobre si duia quelcom a sobre. La defensa però va mantenir que la jove no recordava en aquell moment que duia la droga a sobre i que només se’n va adonar quan va veure la reacció nerviosa d’un dels gossos de la unitat canina que detecten estupefaents. La condemnada va explicar que portava la droga a sobre per un oblit, ja que abans d’accedir a la presó, i mentre passejava el seu gos, es va fumar una cigarreta amb haixix. El que li va sobrar se’l va guardar a la roba interior i amb les preses d’arribar a temps a la trobada amb la seva parella se’n va oblidar. Els agents però van mantenir que el gos ensinistrat només reacciona quan se li dona l’ordre d’olorar, que aquesta ordre només se li va fer un cop van descobrir que la jove duia droga a sobre i que només s’asseu quan descobreix la droga.

Durant el judici el fiscal havia sol·licitat una pena de 2 anys de presó en part ferma i una multa de 200 euros, mentre que la defensa va demanar l’absolució del delicte major, però va acceptar les dues contravencions penals.

tracking