Reportatge

Perseguit 55 quilòmetres

La guàrdia civil va detenir dimecres un contrabandista amb 4.350 paquets de tabac que s’havia escapolit d’un control a Ponts i va aconseguir fugir fins a Jorba.

Perseguit 55 quilòmetresGUÀRDIA CIVIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Eren dos quarts de set del matí de dimecres passat quan un control de la guàrdia civil va donar l’alto al conductor d’un Seat Ibiza a la localitat de Ponts. L’home, de 58 anys i nacionalitat espanyola, va fer cas omís dels senyals perquè s’aturés i va emprendre una fugida que va estar a punt de ferir un dels agents del control, que va haver d’esquivar el cotxe per evitar ser atropellat. Una fugida que, a més, es va allargar 55 quilòmetres i prop d’una hora. Perquè fins a la localitat de Jorba i a dos quarts de vuit els cossos de seguretat no van poder controlar conductor i vehicle. I tot plegat va acabar amb un accident i tres ferits de caràcter lleu: els agents d’una patrulla dels mossos d’esquadra i el conductor del turisme. L’home carregava tabac de contraban procedent d’Andorra: 4.530 paquets valorats en 24.626 euros.

Durant l’intent d’escapolir-se dels agents de l’autoritat, circulant per la C-14 i la C-1412 i en direcció Barcelona, el fugit va “posar en greu risc la integritat dels usuaris de la via”, van exposar des de la guàrdia civil. El cos va sol·licitar la cooperació de la resta de forces de seguretat però encara així el conductor es va saltar dos controls més: un segon de la guàrdia civil a la localitat de Biosca i un dels mossos d’esquadra ja a l’autovia A-2. La persecució es va acabar al quilòmetre 559 de l’N-II, quan el vehicle fugit va acabar xocant contra un cotxe patrulla dels mossos que al seu torn va xocar contra un de la guàrdia civil. Al detingut, amb residència a la comarca de la Baixa Cerda­nya, se li imputen delictes contra la seguretat del trànsit, contra els agents de l’autoritat i per contraban.

Rellotges als colzes

També dimecres, a la duana de la Farga de Moles, la guàrdia civil va comissar tres rellotges de luxe valorats en més de 56.000 euros que dos ciutadans de nacionalitat xinesa pretenien passar a Espanya sense declarar. Els duien als colzes, ocults amb la jaqueta. Els dos homes, que viatjaven en un vehicle Toyota, circulaven pel carril verd de la duana i van negar, a preguntes dels agents que els van aturar, dur res per declarar. Els agents els van demanar que es traguessin la jaqueta descobrint els tres rellotges de la marca Rolex, que van ser comissats.

tracking