Balanç del 2018

Caldea va obtenir l'any passat 434.000 euros de beneficis

El termolúdic factura 15 milions d’euros, prop de 300.000 més que el 2017

Caldea va obtenir l'any passat 434.000 euros de beneficis

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Caldea va assolir el 2018 novament un resultat positiu, superant, a més, els guanys assolits el 2017. El balanç econòmic que el termolúdic va tancar l’exercici passat ascendeix a 434.000 euros de benefici després d’haver incrementat la facturació fins als 15 milions i com a resultat també d’una contenció dels costos. L’equipament termal ha guanyat uns quants centenars de clients i també creix en el projecte dirigit als residents, el del Club Caldea. La freqüentació als dos spas (Caldea i Inúu) ha estat de 403.005 entrades, i des de la direcció es valora especialment la consolidació d’Inúu, que ha aportat 71.843 del total d’entrades. “Els esforços de comunicació realitzats durant els anys anteriors han donat els seus fruits, i han possibilitat el posicionament del concepte i el reconeixement per part del públic d’aquesta gran inversió presentada al mercat el 2013”, remarquen en la memòria de l’exercici. Per als responsables del termolúdic també és “envejable” l’estat de salut de Caldea 25 anys després, amb més de 300.000 clients.

Pel que fa al públic nacional, el club de socis també segueix atraient cada vegada més usuaris. L’any passat es va cloure amb 2.452, un miler més que el 2014, convertint-lo, remarquen des del centre termolúdic, en el “club esportiu, d’oci i wellness de referència al Principat”. El resultat és que aporta cada vegada més ingressos i un doble avantatge, segons recull la memòria: la diversificació del negoci i una entrada de recursos econòmics lineal al llarg de l’any perquè no depèn, com la resta de la instal·lació escaldenca, de les fluctuacions del mercat turístic.

Un 35% més d’ingressos

L’increment dels ingressos de la Semtee, l’explotadora de Caldea, ha estat notable des del 2014. Llavors la xifra va ser d’11,295 milions i l’exercici passat es van superar els 15 milions, un 35% més. És especialment destacat l’augment de la primera part del període (fins al 2016), quan es va percebre la recuperació del mercat turístic després de patir les conseqüències de la crisi econòmica. Des de llavors el volum de facturació ha crescut de forma més moderada. Amb tot, s’ha pogut reduir l’endeutament bancari de la Semtee de manera notable després de la forta inversió que va suposar Inúu. El 2014 s’estrenava el nou equipament i era de 5,59 milions i l’any passat havia baixat fins a 1,43 milions, un nivell d’endeutament “molt contingut per la seva mida empresarial”. De fet, continua la memòria de resultats, s’han tirat endavant projectes i obres de millora a l’edifici “amb els recursos generats pel negoci, sense la necessitat d’haver de recórrer a préstecs externs”. I, segueix, el repartiment de dividends entre els accionistes de Caldea ha pujat fins als 1,2 milions entre els anys 2017 i 2018. Precisament els accionistes estan convocats el 25 de juny vinent a l’assemblea general ordinària de la Semtee per validar el resultat econòmic (és la primera convocatòria, si no hi ha quòrum l’assemblea es trasllada a l’endemà).

Nous projectes

La memòria també posa en relleu els projectes més imminents del termolúdic, com ara la piscina panoràmica que està previst que sigui operativa a la tardor. Una iniciativa que té la intenció d’oferir un nou atractiu per fomentar que els visitants repeteixin i també que el centre en tingui de nous. Les obres de la piscina estan executant-se i el resultat serà el d’una piscina termal que “sobrevolarà” el riu Valira i amb el fons i les parets de material acrílic transparent.

L’altra inversió destacada pretén seguir guanyant usuaris al Club Caldea. Les instal·lacions actuals han arribat al límit de la capacitat i s’estan executant obres d’ampliació que tenen com a principal novetat la construcció d’una piscina de natació. A més, s’amplien els vestuaris i es construeix una zona de recepció amb accés des del carrer, un espai social i un d’entrenaments personals. “Aquesta maniobra permetrà mantenir el ritme de creixement del club i, per tant, de la seva aportació d’ingressos a l’empresa”, argumenten.

tracking