Sector immobiliari

L'AGIA afirma que les mesures del Govern no frenen el preu del lloguer

Galobardas diu que el problema no se solucionarà congelant el preu dels pisos

L'AGIA afirma que les mesures del Govern no frenen el preu del lloguer

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El president de l’AGIA, Jordi Galobardas, afirma que les mesures urgents que va aplicar el Govern per lluitar contra l’escalada de preus del lloguer no han tingut èxit i que congelar-lo no acabarà amb el problema, sinó que el trasllada als pròxims anys. “No ens consta que la mesura hagi tingut cap resultat significatiu. De fet només és un pegat, perquè a curt termini sí que els ha impedit, però el problema es trasllada als anys que vinguin”, diu. Segons indica, el principal problema és la manca d’oferta de pisos que hi ha al país i entén que si s’ha arribat a aquest punt és perquè “algú no va fer bé els deures”. “Sí que és veritat que vam tenir una crisi molt forta que va assecar el sector de la construcció, però el Govern tampoc no hi va ajudar, ja fos aplicant incentius o bé per l’eliminació de les traves administratives”, va asserir. Finalment, el president de l’AGIA recorda que els preus del mercat de venda no s’han incrementat però que, en canvi, els de lloguer sí que ho han fet, especialment a les parròquies centrals.

Galobardas troba “lamentable” que els comuns encara no els hagin fet arribar la informació necessària per tal de poder fer un estudi del mercat, tot i que reconeix que alguns ja hi treballen. “La manera més clara per poder-lo realitzar seria que ens facilitessin les dades de recaptació dels impostos i és lamentable que encara no ho hagin fet, si bé ens consta que en alguns casos sí que s’hi està treballant.”

El president dels agents immobiliaris va fer aquestes declaracions en el marc de la presentació del conveni de col·laboració que van signar amb l’associació homòloga més gran dels Estats Units, NAR, i que ahir van presentar amb Hanne Sagalowsky, representant de la NAR per a Europa, i Alejandro Escudero, responsable de les aliances internacionals NAR Europa. Els agents de l’AGIA es beneficiaran dels plans de formació i del networking de NAR i ells tanquen l’acord amb 100 entitats de 85 països.

tracking